06 apr. 2016 | 11:55

Facebook Messenger îți va permite să faci cumpărăturile din aplicație

ACTUALITATE
Facebook Messenger îți va permite să faci cumpărăturile din aplicație

Cele mai noi informații în legătură cu Messenger scot la iveală planurile celor de la Facebook pentru viitorul aplicației.

Se zvonește de ceva vreme că Facebook le va da posibilitatea utilizatorilor de a-și efectua cumpărăturile prin intermediul Messenger. Vă spuneam în urmă cu ceva vreme că ideea din spatele acestei secțiuni constă în dorința de a te reține în cadrul rețelei sociale, fără să mai fii nevoit să accesezi diverse site-uri pentru a face cumpărături online.

Menționam, de asemenea, că Facebook dorește ca odată opțiunea de a cumpăra direct din aplicație să transforme shopping-ul de pe mobil într-o experiență mai plăcută pentru utilizatori, care încă își fac majoritatea cumpărăturilor online pe desktop, deși majoritatea timpului pe internet și-o petrec de pe smartphone. Dar în acel moment nu existau informații clare în legătură cu aceste planuri. Acum, însă, dacă este să le dăm crezare celor de la Mirror, avem parte de primele indicii clare în legătură cu intențiile Facebook.

Din câte se pare, unii au reușit să descopere linii de cod din aplicație în care sunt menționate conversații criptate, ceea ce înseamnă că Facebook ar fi pregătit să implementeze noi măsuri de securitate în interiorul aplicației. Publicația menționată mai devreme face legătură, desigur, cu situația din Statele Unite, unde Apple a fost implicată într-un scandal uriaș cu FBI-ul pe tema securității dispozitivelor mobile.

Mai mult decât atât, frazele „pay directly in Messenger when you pick up the item” (plătește cu Messenger când ridici produsul) și „talk to the seller and pay for items in Messenger” (vorbește cu vânzătorul și plătește produse în Messenger) au fost descoperite în cod. Ce-i drept, acestea au fost găsite doar în aplicația pentru iOS, dar, cel mai probabil, utilizatorii Android nu vor fi excluși. Astfel, Facebook ar permite unei persoane să vadă dacă un element este pe stoc și să-l achite direct din Messenger. Având în vedere, totuși, că în unele zone Facebook oferă deja un serviciu de transfer de bani, mișcarea nu ar fi una surprinzătoare.