19 oct. 2016 | 17:38

Facebook Messenger: Cum ascunzi confirmarea de citire pe PC sau Mac

ACTUALITATE
Facebook Messenger: Cum ascunzi confirmarea de citire pe PC sau Mac

Confirmarea de citire este o funcție prezentă în multe aplicații de chat pentru mobil, dar deși o puteți dezactiva în WhatsApp, iMessage sau Facebook Messenger pe iOS sau Android, sistemul nu este foarte evident pe PC sau Mac.

De această dată, vom detalia procesul prin care puteți dezactiva confirmarea de citire pe Facebook Messenger, pe laptop sau desktop. Deși este foarte util, în momentul unui dialog digital, să aflați dacă interlocutorul vostru a citit un mesaj, sunt numeroase circumstanțe în care v-ați dori ca acest lucu să nu se întâmple, mai ales atunci când nu știți ce să scrieți.

Implicit, atunci când scrieți mesaje pe Messenger prin intermediul Facebook.com sau Messenger.com de pe computer, nu există nici o bifă sau o setare la care să apelați pentru a dezactiva confirmarea de citire. Alternativa cea mai simplă pentru a beneficia totuși de o astfel de funcție, este să folosiți o extensie care momentan este disponibilă doar pentru Chrome. Aceasta poartă numele de FB Chat Privacy și poate fi descărcată din Chrome Webstore. Merită reținut că există numeroase alternative care promit o funcționalitate similară, dar multe dintre ele includ reclame și s-ar putea să vină la pachet cu mai multe deficite, decât beneficii.

După instalare, sistemul prin care puteți profita de FB Chat Privacy este cât se poate de simplu. Este suficient să intrați pe Facebook.com sau Messenger.com și să apăsați pe icoana noii extensii în colțul din dreapta sus al barei de adresă. Imediat veți avea două bife – Block Typing Feature – care nu permite persoanei de la capătul firului să vadă când ați început să scrieți un mesaj și Block Seen Feature – care dezactivează confirmarea de citire. Astfel, nimeni nu va mai știi dacă ați văzut sau nu un mesaj. Indiferent dacă închideți sau deschideți Chrome de mai multe ori, până la dezactivare manuală, respectivele funcții vor rămâne active.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele