17 oct. 2016 | 07:41

Facebook Messenger ar putea consuma mai puțin trafic

ACTUALITATE
Facebook Messenger ar putea consuma mai puțin trafic

Cei de la Facebook fac numeroase experimente când vine vorba de modificări aduse aplicațiilor de mobil, inclusiv Facebook Messenger.

Având în vedere numărul foarte mare de utilizatori de Facebook, este normal ca orice modifice semnificative de funcționalitate să nu fie aplicate decât pe un eșantion restrâns de utilizatori. Asta înseamnă că se întâmplă de multe ori să apară online capturi de ecran precum cele de mai jos, cu funcții la care, cei mai mulți dintre noi nu au acces.

În urmă cu câteva luni, cei de la Facebook au implementat un sistem prin care aplicația omonimă de mobil să consume mai puțin trafic de date. Deși respectiva funcție nu a ajuns la toți utilizatorii, ideea din spate era cât se poate de simplă. Printr-o bifă în setări, puteți activa ,,Use less data”. Din acel moment, toate fotografiile din News Feed erau redimensionate, pentru a avea o rezoluție mai mică și, implicit, o dimensiune mai mică.

Luând în calcul numărul semnificativ al utilizatorilor de Facebook Messenger, compania americană a început să testeze o funcție de micșorare a traficului generat și pe respectivul program. Astfel, dacă petreceți cea mai mare parte a timpului purtând conversații pe Messenger în deplasare, pe 3G sau 4G, s-ar putea să nu mai risipiți același volum de date mobile.

Modul prin care Data Saver funcționează este relativ simplu și se activează doar în momentul în care folosiți date celulare. Pe WiFi, nu ar trebui să vedeți nici o diferență. Odată activat, toate fotografiile și clipurile primite prin Messenger nu vor mai fi afișate sau descărcate implicit. În schimb, vor necesita un tap suplimentar pe ele.

Pentru a ilustra eficiența noii funcții, un conter va fi afișat în Settings pentru a vă anunțat câtă economie ați făcut de la activarea funcției Data Saver. Respectiva informație poate fi resetată în orice moment. Nu se știe când vom putea beneficia cu toții de această funcție nouă.

facebook-messenger-data-saver

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele