10 mart. 2016 | 03:44

Facebook cumpără MSQRD pentru a-ți oferi conversații mai animate

ACTUALITATE
Facebook cumpără MSQRD pentru a-ți oferi conversații mai animate

De câteva luni, o nouă aplicație intitulată Masquerade sau MSQRD face valuri pe rețelele sociale, iar Facebook s-a decis să o cumpere.

Este puțin probabil să nu fi auzit de Masquerade, dacă ați intrat pe Facebook în ultimele săptămâni sau aveți prieteni care preferă să vă trimită clipuri video de amuzament. Considerată o aplicație pentru schimbat fețe, aceasta are la bază un algoritm de editare video în timp real foarte bine pus la punct. Deși ar fi fost de un real succes dacă totul se petrecea în format foto în interiorul progrămelului, magia sa se află într-un set stufos de filtre pe care care le puteți aplica pentru a înregistra clipuri video în pielea altor persoane, mai mult sau mai puțin cunoscute. În perioada Oscarurilor, ați fi putut să livrați propriul discurs în pielea lui Leonardă DiCaprio

După ce Snapchat a început să câștige un număr din ce în ce mai mare de adepți la scurt timp de la introducerea unui filtru pentru schimbarea fețelor, Facebook se pare că nu se lasă mai prejos. Atunci când banii nu sunt o problemă, soluția se află într-o achiziție, cel puțin aceasta este opinia echipei de directori conduși de CEO-ul Mark Zuckerberg. Din acest motiv, MSQRD tocmai a câștigat statutul de companie Facebook, cu toate părțile bune și mai puțin bune ale acestei tranziții.

,,Ne bucurăm să ne unim forțele cu Facebook și să aducem tehnologia la un număr și mai mare de oameni.” Anunțul oficial pe marginea acestui subiect a venit din partea CEO-ul Masquerade Eugene Nevgen. Detaliile financiare ale tranzacției nu au fost făcute publice. ,,Masquerade a construit o aplicație fantastică, MSQRD, cu o tehnologie imagistică de clasă mondială pentru video. Suntem entuziasmați să venim în întâmpinarea Masquerade și să-i primim în echipa noastră, continuând să îmbunătățim experiența video din Facebook.” De partea cealaltă a baricadei, oficialii Facebook s-au arătat foarte entuziasmați de achiziție.

Conform celor de la Tech Insider, MSQRD își va menține statutul de aplicație standalone, cum s-a întâmplat în trecut și cu WhatsApp și Instagram, dar tehnologia din spate va fi integrată, într-o oarecare măsură, în Facebook Messenger. Astfel, va fi completată colecția de stickere și filtre foto prezente deja in-app.

msqrd masquerade

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele