05 feb. 2016 | 07:00

Facebook are o problemă cu marijuana, chiar și acolo unde e legală

ENTERTAINMENT
Facebook are o problemă cu marijuana, chiar și acolo unde e legală

Marijuana este legală într-un număr din ce în ce mai mare de state din SUA și țări de pe întregul mapamond, Facebook este însă de altă opinie.

Cei de la Facebook au „deranjat” o categorie importantă dintre utilizatorii rețelei sociale în momentul în care au început peste noapte să desființeze toate paginile publice ale clinicilor ce comercializează marijuana în scopuri medicinale. Fenomenul a început cu trei locații din New Jersey, Statele Unite, dar s-a extins rapid cu multe alte locații din Statele Unite. În fiecare caz, s-a ignorat complet faptul că acele pagini promovează niște locații reale din niște state în care comercializarea de marijuana pentru scopuri medicinale este complet legală.

În momentul în care administratorii paginilor au încercat să se autentifice le-a fost afișat un mesaj simplu, fără nici o posibilitate de apel. ,,Eliminăm orice metodă de promovare sau încurajare a consumului de droguri. Pagina voastră nu mai este vizibilă pe Facebook. Aparent, conținutul de pe pagina voastră nu este în conformitate cu Termenii și standardele comunității Facebook.

În contextul în care legislația din New Jersey și din alte state restricționează foarte clar volumul și tipul de informații ce pot fi postate pe site-urile unor astfel de locații distribuitoare de marijuana, foarte mulți au apelat la Facebook pentru a-și promova afacerea într-un mod mai relaxat. Se pare însă că rețeaua socială este chiar mai strictă decât legislația în vigoare când vine vorba de droguri ușoare și orice alt fel de stupefiante.

Pe lângă administratorii unor astfel de locații care au pierdut o formă foarte importantă de promovare, utilizatorii care depindeau de acest serviciu au fost dezamăgiți de gestul absurd la Facebook. ,,Pare ignorant  să închizi pur și simplu surse importante de informare pentru pacienți fără să spui de ce sau să oferi organizațiilor un mod prin care să remedieze situația.” Peter Rosenfeld un pacient din New Jersey a declarat pentru NJ.com. Un purtător de cuvânt al Facebook a reiterat pentru Engadget că acele pagini încarcă standardele comunității Facebook.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele