24 oct. 2016 | 09:49

Eșecul Note 7 ar fi fost cauzat tocmai de deciziile luate de Samsung

ACTUALITATE
Eșecul Note 7 ar fi fost cauzat tocmai de deciziile luate de Samsung

Samsung nu a reușit încă să afle de ce telefoanele Note 7 au luat foc, dar o cauză indirectă a eșecului ar fi fost identificată.

Compania lucrează încă la dezlegarea misterului din jurul bateriilor explozive, dar The Wall Street Journal, citat și de androidcentral.com, afirmă că graba Samsung de a rechema primul lot de telefoane după ce Note 7 a început să provoace pagube clienților.

Samsung a demarat o serie de teste de laborator cu privire la unitățile cu probleme și a descoperit o ”protuberanță în bateriile Note 7 construite de către Samsung SDI”, în vreme ce bateriile de la alt furnizor nu aveau această umflătură. Pe măsură ce presiunile din partea clienților și vânzătorilor au crescut, DJ Koh, șeful diviziei de telefoane mobile a ordonat rechemarea a 2,5 milioane de unități, după consultări cu subalternul său, Lee Jae-yon.

Decizia de a rechema telefoanele având ”dovezi incomplete” s-a dovedit a fi în detrimentul Samsung când telefoanele Note 7 ”sigure” au început, de asemenea, să ia foc.

Lee și Koh credeau că au toate dovezile necesare pentru a afla problema cu bateriile Samsung SDI și au considerat că e mai important ca Samsung să facă ”ceea ce trebuie”, adică să acționeze, în loc să aștepte mai mult timp pentru informație. Dacă așteptau mai mult, clienții ar fi fost lăsați fără informații mai mult timp, iar criza s-ar fi putut agrava.

Pe 2 septembrie. Koh a ținut o conferință de presă și a spus că a fost identificată o problemă la unul din furnizorii de baterii, iar că producția va fi asigurată de un alt furnizor, din partea căruia nu s-au înregistrat probleme.

Ulterior, după ce Samsung a retras Note 7 de pe piață, un purtător de cuvânt a afirmat că ”recunoaștem că nu am descoperit problema de prima dată, dar suntem hotărâți să găsim cauza. Prioritatea noastră este siguranța clienților, pentru care vrem să rechemăm toate telefoanele aflate pe piață.”

Deși încă nu există un răspuns pentru ce a cauzat incendiile Note 7, se crede că bateria de 3500mAh ar fi fost închisă într-un spațiu prea mic.