09 mai 2016 | 10:58

Elon Musk vrea costume de supereroi pentru SpaceX

ACTUALITATE
Elon Musk vrea costume de supereroi pentru SpaceX

SpaceX este proiectul inovator prin care Elon Musk vrea să colonizeze planeta Marte, dar se pare că nu vrea să o facă oricum, ci cu atronauți în costume demne de supereroi.

SpaceX a devenit prima companie privată care a trimis o navetă către Stația Spațială Internațională în anul 2012, putându-se lăuda în același timp cu numeroase alte realizări. Elon Musk l-a desemnat recent pe Jose Fernandez, designer pentru costume din filme legendare ale Marvel și DC să creeze un costum destinat celei mai ambițioase misiuni. Fernandez e cel care a venit cu designul costumelor din Batman v Superman și Captain America: Civil War.

Este interesant de știut că Musk a fost o inspirație pentru Fernandez pentru costumul lui Iron Man, întrucât Tony Stark a fost modelat pe forma miliardarului. Studio-ul de design din California, realizat printr-un parteneriat între SpaceX și Fernandez se numește Ironhead și momentan nu au fost oferite mai multe detalii despre cum va arăta costumul. Desigur, va fi eroic, dar va trebui și să fie testat pentru condiții de mediu extreme. În orbita Pământului, temperaturile pot ajunge la -156 de grade Celsius, iar în lumina Soarelui, pot urca la 120 de grade, așadar costumele trebuie să fie capabile să facă față ambelor extreme.

Costume pentru SpaceX

Este cunoscut faptul că și Agenţia Spaţială Americană se pregăteşte pentru a trimite primii oameni pe planeta Marte, în următorii 20-30 de ani. Elon Musk speră să trimită oameni pe Marte în 2025, iar NASA în 2030. În tot acest timp, încep să fie recrutaţi viitori astronauţi şi sunt puse la punct detaliile tehnice legate de primele zboruri.

Acum ceva timp, specialiştii NASA s-au gândit să împărtăşească publicului imagini cu costumul spaţial Z-2, care urmează să fie folosit de primii temerari care vor amartiza. Z-2 poate fi adaptat unei game cât mai variate de purtători, fiind, în acelaşi timp, un produs foarte rezistent la acţiunea factorilor din mediul exterior. Costumul a fost realizat din materiale speciale, care dau acestuia o greutate scăzută, dar şi o rezistenţă sporită la clima ostilă de pe planeta Marte, scriu cei de la Science Alert. Și totuși, nimic nu ar putea concura cu un costum de supererou marțian.