04 mart. 2016 | 12:14

Ecranul de pe iPhone 7s ar putea fi îmbunătățit considerabil

ACTUALITATE
Ecranul de pe iPhone 7s ar putea fi îmbunătățit considerabil

Chiar dacă Apple nu a anunțat încă nici iPhone 7, nici iPhone 7 Plus, deja avem zvonuri legate de iPhone 7s, care se pare că va veni cu o schimbare semnificativă.

Compania din Cupertino intenționează să facă trecerea de la tehnologia LCD pentru display la OLED, odată cu iPhone 7s, care va fi lansat în 2017. Desigur, această trecere era așteptată, dar ceva mai târziu. Avantajele sunt numeroase: OLED-urile sunt mai luminoase, pot fi făcute astfel încât să fie mai subțiri și, de asemenea, pot fi mai flexibile decât actualele display-uri IPS LCD. De asemenea, culorile sunt mai bine reprezentate și economisesc baterie.

Se pare că nu e doar un zvon, iar Apple ar fi încheiat o înțelegere de 12 miliarde de dolari cu Samsung și LG pentru a avea aceste ecrane, potrivit 9to5Mac. Dat fiind faptul că rivalii de top precum Samsung și Motorola fie au făcut trecerea la OLED, fie cochetează cu ideea, era firesc ca Apple să țină pasul.

Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 edge folosesc ecrane cu AMOLED, la fel ca și LG G5. Apple ar putea face acest mare pas întocmai pentru a fi în fața competitorilor cei mai mari din acest moment. Așadar, viitorul iPhone-urilor arată mai luminos și mai subțire, cel puțin în ceea ce privește display-ul.