13 iun. 2016 | 10:18

EA Games va lansa mai multe jocuri Star Wars

Gaming
EA Games va lansa mai multe jocuri Star Wars

Ea Games a cumpărat drepturile pentru a realiza jocuri Star Wars, și se pare că va profita de ele cum se cuvine. 

În cadrul conferinței E3 2016, gigantul publisher de jocuri a detaliat mai multe proiecte la care lucrează în prezent. În afară de conținutul proaspăt pentru Battlefront, Galaxy of Heroes și The Old Republic, desigur.

DICE și Motive lucrează la o versiune nouă a Star Wars: Battlefront, care va fi lansată în 2017. Apoi, Visceral Games creează un joc de acțiune-aventură cu firul narativ original din setul Star Wars, dar cu personaje noi. Respawn Entertainment (Titanfall) dezvoltă, de asemenea, un joc din același univers, cu un stil care se va încadra din punct de vedere temporal într-un alt reper, care nu a fost explorat până acum de niciun titlu. De asemenea, colaborarea cu BioWare va continua dezvoltarea Star Wars: the Old Republic, iar cea cu Capital Games va continua Star Wars: Galaxy of Heroes.

Cât despre latura cinematică a universului, au trecut în jur de cinci luni de la lansarea ultimului film din seria Star Wars, iar Disney deja a publicat un teaser al următorului film. Se numește Rogue One, iar conform informațiilor apărute pe internet până în acest moment, evenimentele din cadrul acestuia au loc cu puțin timp înaintea celor petrecute în Episodul IV: O nouă speranță. Povestea s-ar concentra asupra unui grup de spioni rebeli a căror misiune este aceea de a fura planurile imperiale pentru o nouă armă, denumită Steaua Morții.

În Episodul IV s-a sugerat pe parcurs că multe vieți fuseseră pierdute pentru a obține acele planuri, astfel că va fi interesant de văzut ce soartă vor avea protagoniștii filmului. Până la lansarea trailerului oficial al filmului, nu putem spune că teaser-ul ne oferă foarte multe informații. Nu putem decât să vedem un soldat imperial cu o cască nemaiîntâlnită în vreun film Star Wars până acum, iar pe fundal putem auzi foarte clar zgomotul produs de acele TIE fighter-e din Flota Imperială.