29 sept. 2016 | 07:16

După Google Pixel, aflăm totul despre Google Pixel XL

ACTUALITATE
După Google Pixel, aflăm totul despre Google Pixel XL

Anul acesta va fi primul în care nu vom vedea noi telefoane Nexus, deoarece Google și-a reinventat linia de aparate, iar aceasta va include Google Pixel și Google Pixel XL.

Google a folosit pentru prima oară termenul de Pixel în urmă cu câțiva ani, când a lansat primul Chromebook premium, de peste 1000 de dolari. După ce a lansat și Pixel 2, un hibrid foarte interesant cu Android ce părea inspirat din Surface, devenise evident că acestea sunt produse a căror materializare se datora mult mai mult celor de la Google. Este foarte probabil ca de producția efectivă să se ocupe tot o companie chinezeazcă de încredere, dar pe eticheta produselor nu se vedea decât sigla gigantului din Mountain View.

Având în vedere că tot mai multe surse confirmă portarea brandului Pixel și în domeniul smartphone-urilor, cu aparatele ce vor fi lansate pe 4 octombrie, nu este deloc exclus ca acestea să poarte pe spate doar sigla Google. Chiar dacă este aproape sigur că vor fi produse de HTC, acest detaliu va fi mult mai puțin evident decât în cazul telefoanelor Nexus din anii trecuți.

Revenind însă la lansarea efectivă, în urmă cu aproximativ 24 de ore, pornind de la un set de cadre postate online de Evan Blass pentru cei de la Venture Beat, detaliam modelul Google Pixel. Fotografia din față a telefonului confirma o reinventare a designului celor trei butoane de jos. Pe lângă faptul că un vor mai fi capacitive pe ramă, acestea vor avea și alte forme: un triunghi orientat spre stânga, un cerc difuz și un pătrat.

Google Pixel XL, ca aspect vizual, este foarte similar cu Google Pixel, exceptând ecranul mai mare. Acesta din urmă ar trebui să fie construit în jurul unui panou de 5,5 inci, în timp ce fratele său mai mic se va rezuma la 5 inci. Rezoluția va fi Quad HD în cazul Pixel XL și doar Full HD la Pixel. În rest, vor rula cea mai recentă versiune de Android Nougat, poate chiar 7.1, în loc de 7.0.1.

Poza de mai jos s-ar putea să nu fie neapărat spectaculoasă, dar cu siguranță vor exista câteva picanterii în conferința de lansare de pe 4 octombrie.

google-pixel-xl

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele