29 nov. 2016 | 07:14

DroneShield DroneGun – tunul anti-drone face minuni de la distanță

VIDEO ACTUALITATE

Amatorii de soluții eficiente împotriva dronelor tocmai au găsit un partener de încredere în DroneShield DroneGun, un gadget similar cu un tun.

Cu cât dronele au devenit mai accesibile și și-au găsit loc în viața multor persoane, a crescut foarte mult și numărul celor care au o problemă cu aceleași zburătoare. Pe lângă autoritățile care au anunțat în mod clar că nu aveți ce căuta cu o dronă în apropierea unui aeroport, există foarte mulți proprietari de case care, pur și simplu, nu vor să fie supravegheați în această manieră.

Pornind de la aceasă premisă, de mai multe ori s-au înregistrat situații în care drone foarte scumpe au fost împușcate în speranța prăbușirii. Problema cu această soluție este că nu e foarte ușor să nimerești o dronă când se află la la doi kilometri deasupra ta. În plus, s-ar putea să locuiești într-o țară în care nu este la fel de ușor precum în Statele Unite să procuri o armă.

Alternativa la gloanțe reale vine de la o companie mai puțin cunoscută, dar una cu un nume sugestiv. DroneShield DroneGun are abilitate de a-ți pune la pământ o dronă de la aproximativ 2 kilometri și nici măcar nu o strică. Modul în care funcționează această armă de dimensiunea unui tun este similar cu un sistem de interferență anti-radar. Practic, dezactivează toate funcțiile de localizare ale dronei de la distanță, inclusiv GPS și GLONASS.

În funcție de drone, în astfel de situații, unele aterizează forțat în locul în care s-a produs interferența, în timp ce altele se întorc imediat la proprietar, în locul de unde au decolat. Ca urmare, indiferent de finalitate, echipajele de securitate au șanse foarte mari să găsească persoana care deține drone pentru a o penaliza.

Singura problemă cu DroneShield DroneGun este greutatea, aproximativ 5,9 kilograme. În plus, momentan acest produs nu a fost aprobat de către FCC, deci nu poate fi folosit în Statele Unite. Partea bună, este că poate fi folosit de către oricine.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele