09 nov. 2016 | 11:42

Donald Trump, noul președinte al SUA: cum a reacționat internetul

ACTUALITATE
Donald Trump, noul președinte al SUA: cum a reacționat internetul

Nu știu alții cum și-au început ziua, dar primul status care mi-a răsărit în News Feed, din secunda în care am deschis Facebook, a fost ceva care spunea că 9/11 e aproape la fel de rău ca dezastrul de la 11/9, din cauza faptului că Donald Trump este, în mod oficial, noul președinte al SUA.

După episodul Brexit, multor oameni le e greu să înțeleagă cum americanii au putut vota astfel, într-o proporție atât de mare. Alții sunt de părere că soarta lumii nu ar fi fost cu mult mai bună nici dacă ar fi fost declarată Hillary Clinton câștigătoare, dar că este vorba strict de imaginea cu care cea mai mare putere economică din lume a ales să se asocieze. Această chestiune e și mai intrigantă dacă ne gândim că Donald Trump este succesorul lui Obama, un om care a reușit să-și câștige simpatia la nivel global, datorită carismei și atitudinii afișate în situații delicate.

Trump, în schimb, e la polul opus. Dacă toată lumea îl adoră pe Obama, declarațiile misogine și rasiste ale republicanului au atras un val de ură asupra lui. Nu doar în America, ci la nivelul întregului glob. Chiar dacă site-ul de imigrație al Canadei a picat de mai multe ori din cauza cetățenilor americani care îl accesau pe măsură ce vedeau că sondajele cresc pentru Trump, iar căutările pe Google pe aceeași temă au crescut radical, victoria a fost, într-un final, de partea lui. Prin urmare. ultimul resort este ceea ce, în limbajul popular, noi numim „haz de necaz”. Să vedem cum au reacționat internauții, ca să ne mai relaxăm puțin:

 

reactii-pe-internet-trump-presedinte-1

reactii-pe-internet-trump-presedinte-2

reactii-pe-internet-trump-presedinte-3

reactii-pe-internet-trump-presedinte-4

reactii-pe-internet-trump-presedinte-5

reactii-pe-internet-trump-presedinte-6

reactii-pe-internet-trump-presedinte-7

reactii-pe-internet-trump-presedinte-8

reactii-pe-internet-trump-presedinte-9

reactii-pe-internet-trump-presedinte

reactii-pe-internet-trump-presedinte-10

reactii-pe-internet-trump-presedinte-11

reactii-pe-internet-trump-presedinte-12

via GIPHY