24 oct. 2016 | 14:29

Doctor Strange în România: când vei putea vedea cel mai nou film Marvel

ENTERTAINMENT
Doctor Strange în România: când vei putea vedea cel mai nou film Marvel

Doctor Strange va ajunge curând și în România. Personajul din benzile desenate din 1963 va ajunge pe marile ecrane în format 3D, IMAX 3D şi 4DX 3D, iar filmul este distribuit de Forum Film România.

Odată cu introducerea în cinema a lui Doctor Strange, un super-erou învestit cu puteri magice şi aptitudini rare, Universul Marvel se deschide către o nouă eră de poveşti pline de adrenalină şi acţiune.

Producătorul Kevin Feige explică asta perfect: „Pe de o parte sunt aceste poveşti pe care le putem numi ale străzii şi, pe de altă parte, în Universul Marvel sunt şi poveştile cosmice, precum «Thor», «Gardienii Galaxiei» şi «Răzbunătorii». Mai este, însă, şi o parte foarte importantă a acestui univers, lumea supranaturală, de care nu prea ne-am ocupat. Iar «Doctor Strange» este reprezentativ pentru această sferă”.

În regia lui Scott Derrickson şi avându-i în rolurile principale pe Rachel McAdams, Benedict Cumberbatch, Mads Mikkelsen şi Tilda Swinton, Doctor Strange spune povestea neurochirurgului Stephen Strange, a cărui viaţă ia o turnură teribilă în urma unui accident de maşină care îi răpeşte capacitatea de a-şi folosi mâinile.

Doctor Strange încearcă diverse metode prin care să poată opera din nou, dar medicina – un domeniu atât de drag lui – îi apare pentru prima dată ca fiind foarte limitată. Astfel, legendarul personaj se vede forţat să caute ajutor în altă parte, iar speranţa, sub formă supranaturală, vine din lumea misterioasă a enclavei Kamar-Taj.

Odată ce pătrunde în acest univers, descoperă cu uimire că nu e doar un centru de vindecare alternativă, ci un adevărat front de luptă împotriva unor forţe nevăzute care corodează realitatea noastră, cu scopul de a o distruge. Nu durează mult până când Doctor Strange se trezeşte cu puteri magice şi e forţat să facă o alegere: să se întoarcă la viaţa sa înstărită sau să lase totul în urmă şi să apere lumea, drept cel mai puternic vrăjitor din univers.

Pe 3 noiembrie va fi avanpremiera Doctor Strange în România, deci nu mai avem foarte mult de așteptat. Primele recenzii ale criticilor străini spun că ne putem aștepta la un film foarte bun.