09 iul. 2016 | 09:33

Dispare competiția: Avast cumpără AVG pentru o sumă fabuloasă

ACTUALITATE
Dispare competiția: Avast cumpără AVG pentru o sumă fabuloasă

Piața soluțiilor antivirus nu este una foarte dinamică. Tocmai din acest motiv este un pic ciudată achiziția AVG de către Avast.

De-a lungul anilor, în momentul în care ați cochetat cu instalarea unui antivirus gratuit, dacă nu v-a încântat oferta Microsoft, sigur ați optat pentru Avast sau AVG. Cu toate că am detaliat în trecut cu câte minusuri vine la pachet un antivirus gratuit, concurența în acest spectru de soluții de securitate este aproape de fiecare dată benefică. Cel puțin între Avast și AVG, se pare că nu va mai exista nici un fel de concurență.

Printr-un comunicat oficial, Avast a anunțat achiziția AVG pentru suma fabuloasă de 1,3 miliarde de dolari. Această sumă va fi plătită integral în numerar și va ajunge proporțional la toți cei care dețineau până în prezent acțiuni AVG. Practic, va fi vorba de aproximativ 25 de dolari per acțiune, cu aproximativ 30% mai mult decât cea mai recentă valoare sub care au fost tranzacționate la bursă acțiuni AVG.

Nu se știe însă ce se va întâmpla pe viitor cu AVG, dacă echipa de experți în securitate și dezvoltatori software vor migra subit către Avast. Un singur lucru este sigur, cel puțin momentan, ambele entități vor continua să opereze independent una de alta, cum s-a întâmplat de altfel și până acum. Ca urmare, utilizatorii de AVG pot sta liniștiți că prețioasa lor soluție antivirus nu pleacă nicăieri.

,,Credem că unirea forțelor cu Avast, o companie privată cu resurse semnificative, facilitează din plin obiectivele noastre de creștere și este cu siguranță în beneficiul acționarilor noștri. Noua noastră dimensiune ne va permite să accelerăm investițiile în piețe aflate în curs de dezvoltare și ne va ajuta să ne concentrăm pe oferirea de soluții complete și intuitive atât consumatorilor cât și clienților business.” Astfel a descris beneficiile acestei achiziții importante CEO-ul AVG Gary Kovacs.

Cum se întâmplă de obicei în cazul unor achiziții de asemenea proporții, procesul va dura câteva luni până în septembrie, octombrie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele