12 mai 2016 | 14:23

Din motive necunoscute, Samsung a anunțat o placă de surf

ACTUALITATE
Din motive necunoscute, Samsung a anunțat o placă de surf

Cu toate că este foarte puțin probabil ca acest gadget să devină vreodată produs comercial, Samsung a demonstrat o placă de surf futuristă.

Din punctul de vedere al uneltelor folosite, surfingul nu a fost niciodată un sport foarte complex, dar cei de la Samsung s-au decis că-l pot complica cu o placă dotată cu un display cu LED-uri și un amalgam de senzori.

În momentul în care un val capabil să te înghită se apropie de tine cu o viteză amețitoare, este foarte puțin probabil să pierzi momente importante citind niște notificări pe placa de surf. Cu toate acestea, sud coreeni au colaborat cu o agenție de marketing și cu campionul mondial la surfing pentru a demonstra un concept inovativ.

În principiu, există deja pe piață foarte multe unelte inteligente capabile să ducă un sport precum basketball sau fotbal la un alt nivel. Nimeni nu s-a mai gândit până acum să încerce ceva cu surfboardingul. Samsung Galaxy Surfboard  este foarte ușor de criticat din punctul de vedere al funcționalității, dar avansul tehnologic din spate are meritele sale.

Acest dispozitiv este rezultatul unei campanii de marketing inițiată împreună cu Leo Burnett și Johnny Cabianca. Partea cea mai specială a plăcii de surf care chiar există constă în panoul LED ascuns în partea superioară a plăcii. Printre altele, acel ecran va afișa informații în timp real legate de puterea și direcție vântului, detalii despre înălțimea și forța valurilor cât și alți parametri ce sunt relevanți într-o sesiune de surfing fără evenimente neplăcute.

În plus, același ecran poate afișa sfaturi importante de la antrenor, dar este conectat și la internet, având abilitatea de a afișa tweet-uri de la fani, pentru a încuraja și mai multe surferii să facă ceva spectaculos în mijlocul oceanului.

Din punctul meu de vedere, aceasta este doar o sursă de distragere care pune în pericol semnificativ viața utilizatorului. Dacă sunteți de altă părere, nu evitați clipul de mai sus.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele