31 mai 2016 | 10:08

Nici măcar dezvoltatorilor nu le mai pasă de Apple Watch

ACTUALITATE
Nici măcar dezvoltatorilor nu le mai pasă de Apple Watch

Dacă erați tentați să vă cumpărați un Apple Watch pentru aplicații, merită să aveți în vedere că dezvoltatorii și-au cam pierdut interesul în platformă.

Un studiu recent confirmă un trend îngrijorător când vine vorba de ceasul inteligent al celor de la Apple. Din câte se pare, prea puține companii fac eforturi să realizeze aplicații pentru Apple Watch.

Pe de o parte, la capitolul vânzări, smartwatch-ul companiei a fost o sursă semnificativă de profit pentru gigantul din Cupertino, deși nici la această oră nu avem o cifră foarte exactă legată de numărul de unități comercializate. Pe de altă parte, sub nici o formă asta nu înseamnă că utilizatorii descarcă aplicații pentru Apple Watch la un nivel atât de sporit încât să justifice dezvoltarea lor. Acesta trend s-ar putea să aibă legătură și cu faptul că aplicațiile trebuie în continuare să fie legate și de iPhone, iar unii sunt de părere că vor fi cu adevărat profitabile abia atunci când sistemul de operare al ceasului va permite rularea lor independentă.

Un raport al celor de la Business Insider, pornit de la o analiză a unei companii ce oferă baze de date pentru 100.000 de dezvoltatori de aplicații a confirmat că numărul creatorilor de programe pentru Apple Watch este semnificativ mai mic decât cel al dezvoltatorilor care lucrează pe iOS.

Asociind niște valori precise la acest trend, pentru fiecare 1000 de aplicații dezvoltate și înaintate către publicare pentru iPhone și iPad, doar una singură este dezvoltată pentru Apple Watch. Mai mult decât atât, pe termen lung, pronosticurile sunt la fel de pesimiste. Până când ceasul inteligent nu va reuși să fie mai independent ca platformă de dezvoltare, creatorii de aplicații preferă să evite platforma.

În principiu, au existat câteva zvonuri legate de această nouă direcție pentru Apple Watch, dar informații oficiale vom afla doar luna viitoare în cadrul conferinței World Wide Developers Conference. Există și posibilitatea ca Apple să amâne schimbări radicale de platformă până la lansarea Apple Watch 2 în această toamnă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele