27 dec. 2016 | 08:34

Decesul lui Britney Spears a fost o farsă anunțată de hackeri

ENTERTAINMENT
Decesul lui Britney Spears a fost o farsă anunțată de hackeri

După ce s-a anunțat decesul lui Britney Spears pe mai multe conturi de Twitter ale Sony Music, a devenit evident că a fost vorba de o farsă a unor hackeri.

Cea mai recentă dovadă a faptului că ar trebui să nu vă mai luați știrile de pe rețelele sociale a venit zilele trecute prin intermediul câtorva postări mincinoase pe Twitter. Acelea figurau ca fiind postate de către Sony Music și alte câteva conturi de Twitter legate de casa de producție muzicală a celor de la Sony. Informația a ajuns să fie preluată de mai multe agenții de presă, până să fie infirmată.

În aceeași zi în care ați aflat detalii despre decesul lui George Michael, existau șanse foarte mari să fi văzut și câteva ,,știri” despre un accident fatal în care a fost implicată Britney Spears. Prima oară, respectiva informație a fost postată ieri, 26.12.2016, de pe contul de Twitter al Sony Music la ora 8:00 ET. Același tweet a fost la câteva minute postat pe profilul de Twitter al lui Bob Dylan, manageriat de asemenea de către Sony Music.

Mesajul era cât se poate de simplu – Britney Spears a murit din cauza unui accident! Vă vom spune mai multe în curând. La această oră, respectivele tweet-uri nu mai există, dar au fost create câteva capturi de ecran pentru a confirma autenticitatea informației. Situația a luat o amploare atât de mare, încât un reprezentant al vedetei a fost nevoit să apară pe CNN pentru a afirma că Britney Spears este sănătoasă și nu a fost implicată în vreun accident.

În spatele atacului asupra conturilor de Twitter ale Sony Music se pare că s-a aflat grupul de hackeri OurMine, aceeași comunitate de indivizi care în urmă cu câteva zile au reușit să preia controlului contului de Twitter al Netlfix. În acel caz particular, au fost postate câteva mesaje nevinovate prin care se anunța că profilul nu este în siguranță, iar hacking-ul era menit doar pentru a-i evidența vulnerabilitățile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele