10 dec. 2016 | 10:29

De ce multe spitale încă folosesc Windows XP

ACTUALITATE
De ce multe spitale încă folosesc Windows XP

Windows XP, sistemul de operare creat în urmă cu 15 ani de Microsoft, încă este folosit în numeroase spitale.

Windows ME a fost una dintre cele mai puțin populare versiuni ale sistemului de operare produs de Microsoft. Prin urmare, Windows XP, sistem de operare care a fost lansat la doar câteva luni distanță de Windows ME, a fost o binecuvântare pentru multe persoane. Pe lângă stabilitatea remarcabilă și vitezele mult mai bune, Windows XP era dotat cu un număr mult mai mare de drivere. Nici suportul multimedia nu a trecut neobservat, iar până în anul 2012, Windows XP a rămas cel mai folosit sistem de operare de pe piață.

Mai mult decât, se pare că Windows XP este extrem de folosit chiar și în ziua de azi, iar printre instituțiile care îl preferă se numără trusturile din cadrul Serviciul Național Medical (NHS) din Marea Britanie. După cum scrie site-ul ZDNet, o companie specializată în studiile de piață a interogat 63 de spitale din cadrul trusturilor din Marea Britanie, 42 dintre acestea furnizând un răspuns.

Desigur, trebuie să menționăm că sistemul de operare nu este folosit la scară largă în cadrul acestora, ci pe un număr limitat de terminale. De exemplu, unul dintre trusturile care au luat parte la studiu a declarat că Windows XP rulează pe 50 dintre cele 5.000 de PC-uri ale sale. Aplicațiile și dispozitivele care nu au capacitatea de a folosi cele mai noi versiuni de Windows sunt doar câteva dintre motivele pentru care Windows XP încă mai este utilizat.

Mai mult decât atât, 14 dintre organizații au declarat că vor face pasul către un nou sistem de operare până la finalul acestui an, iar alte 29, pe parcursul anului viitor.

După lansarea sa oficială în anul 2001, Windows XP a dominat piața ani buni după lansare, fiind și în prezent la o cotă destul de ridicată. Microsoft a oferit suport pentru Windows XP timp de 13 ani, până în anul 2014, iar în prezent, în ciuda acestui lucru, sistemul de operare încă are o cotă de piață de aproximativ 17%. În anul 2012, acesta a fost, în sfârșit, depășit de către Windows 7.