27 mai 2016 | 13:41

Dacă ți-e frică de înălțime, cel mai lung pod din sticlă îți va da coșmaruri [VIDEO]

VIDEO
Dacă ți-e frică de înălțime, cel mai lung pod din sticlă îți va da coșmaruri [VIDEO]

Nu știu despre voi, dar eu dacă mă uit în jos de la etajul patru al unei clădiri, deja îmi trece viața prin fața ochilor. Clipul următor nu e pentru cei care suferă de rău de înălțime, iar dacă nu ați suportat să vedeți filmulețul până la capăt, clar nu ar trebui să vă planificați excursii până acolo.

În imaginile de mai jos puteți vedea cel mai lung pod din sticlă din lume. Și, pe lângă faptul că e lung, e și plasat deasupra unui canion imens.

Construcția este făcută în provincia Hunan, din China, plasată peste Canionul Zhangjiajie, care are o adâncime de 300 de metri.  Pentru a pune lucrurile în perspectivă, trebuie menționat că un bloc cu 10 etaje are o înălțime de aproximativ 55 de metri.

Și, dacă încă nu v-a luat cu vertij, trebuie să știți și că podul este dotat și cu trei leagăne (unul cu o lungime de 150 de metri), dar și cu o platformă de bungee, pentru cei care vor să sară în gol cu coarda elastică.

Podul a fost gândit de arhitectul Haim Dotan, din Israel, și are o lungime totală de430 de metri și o lățime de șase metri.

Inițial, trebuia să fie deschis publicului încă de luna aceasta, dar evenimentul a fost amânat din cauza ploilor abundente. Totuși, potrivit unui reprezentant oficial, podul este gata în proporție de 99% și ar putea fi deschis în iunie sau iulie.