01 iul. 2016 | 10:09

Cum vezi parolele salvate în Firefox

TUTORIALE
Cum vezi parolele salvate în Firefox

Dacă folosești de mult timp browserul celor de la Mozilla, ar fi bine să știi cum vezi parolele salvate în Firefox, pentru acele momente în care le-ai uitat. 

Chrome și Firefox domină piața browserelor atât pe desktop-uri și notebook-uri, cât și pe dispozitive mobile. Un motiv important pentru care s-ar justifica să folosiți același browser pe sistemul de acasa sau de la birou și pe mobil ține de introducerea automată a parolelor la conturile voastre online. Astfel, dacă ați introdus parola când ați intrați pe adresa voastră de Yahoo pe Firefox pe laptop, în mod automat, va fi introdusă și când acessați pagina de Yahoo de pe Firefox pe iOS sau Android.

Această practică vine însă cu dezavantajul că ați putea să uitați parolele pe care nu le-ați mai introdus manual de foarte mult timp. Din fericire, există o secțiune dedicată din meniul de configurare al oricărui browser în care puteți vedea înșirate toate datele voastre de autentificare. În cazul browserului Mozilla, dacă vrei să știi cum vezi parolele salvate în Firefox, răspunsul se află în meniul Settings sau Preferințe, din spatele celor trei liniuțe din dreapta sus.

După accesarea secțiunii Preferințe din Firefox, trebuie să dați click în partea dreaptă pe Securitate sau Security. În colțul din dreapta jos, există butonul Autentificări active. Dați un click pe el și veți vedea o listă precum cea din captura de mai jos. În mod implicit nu sunt afișate și parolele aferente numelor de utilizatori. Pentru această opțiune, apăsați pe Arată parolele în colțul din dreapta jos sau pe Show Passwords.

Ca o măsură de securitate suplimentară, Firefox vă permite să vă protejați toate parolele introduse vreodată la navigarea pe internet printr-o parolă generală. Aceasta este dezactivată implicit, dar poate fi activată tot din meniul Securitate din Preferințe. Este suficient să bifați Folosește o parolă generală și să introduceți parola dorită. ex Cum vezi parolele salvate in Firefox

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele