25 iun. 2016 | 09:07

Cum vezi dacă ți-a intrat cineva pe contul Microsoft

TUTORIALE
Cum vezi dacă ți-a intrat cineva pe contul Microsoft

Este important să știi cum vezi dacă ți-a intrat cineva pe contul Microsoft, deoarece aceeași parolă poate fi folosită pentru ca cineva să intre pe PC-ul tău, pe contul de email Outlook.com sau pe telefonul cu Windows Phone.

În ultimele luni am aflat detalii despre o serie de hackuri care s-au finalizat prin publicarea a zeci de milioane de conturi pe rețele sociale împreună cu parolele aferente. Deși listele nu includeau în mod explicit conturi Microsoft, nu înseamnă că sunteți neapărat în siguranță. Deoarece foarte multe persoane folosesc aceeași parolă pe mai multe conturi online, ar fi bine să să știi cum vezi dacă ți-a intrat cineva pe contul Microsoft.

Cum vezi dacă ți-a intrat cineva pe contul Microsoft

Ca majoritatea celorlalte servicii online importante, Microsoft vă oferă o soluție foarte eficientă și rapidă prin care puteți ține evidența sesiunilor deschise de acces a contului vostru. În plus, puteți vedea tentativele nereușite de autentificare și localizare a IP-urilor persoanelor care v-au accesat contul. Din punctul meu de vedere, după cum se poate vedea în captura de mai jos, lista nu este la fel de elaborată ca în cazul celor oferite de Gmail sau Yahoo, dar este suficientă pentru a trage o concluzie informată în privința securității contului vostru.

Punctul de start al procesului de verificare este această adresă web https://account.live.com/Activity. Autentificați-vă cu numele de utilizator aferent contului vostru Microsoft și parola acestuia. În scurt timp, pe ecran ar trebui să vedeți o imagine precum cea de mai jos. În cazul nefericit în care nu identificați o sesiune de autentificare ca fiind a voastră, folosiți butonul din partea de jos a ferestrei marcat ”This wasn’t me”. Ca alternativă, vă puteți schimba parola folosind această adresă web account.live.com/password/Change. Introduceți parola veche și noua parola de două ori și confirmați procesul printr-un click pe Save. Opțional, puteți bifa ca Microsoft să vă oblige să vă schimbați parola la fiecare 72 de zile.Cum vezi dacă ți-a intrat cineva pe contul microsoft

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele