02 dec. 2016 | 08:33

Cum vezi mesajele WhatsApp și pe PC sau Mac

ACTUALITATE
Cum vezi mesajele WhatsApp și pe PC sau Mac

WhatsApp a fost din totdeauna asociat cu trimiterea de mesaje pe mobil, dar, prin câțiva pași simpli, poți învăța cum trimiți și primești mesaje WhatsApp pe PC sau Mac.

WhatsApp este unul dintre cele mai vechi și versatile servicii de mesagerie instant prin intermediul rețelei mobile. Acesta funcționează pe aproape orice smartphone, nu costă nici un ban și, de ceva timp, include și posibilitatea inițierii de apeluri video sau voce prin internet.

Dacă sunteți utilizatori de WhatsApp, trebuie să aveți în vedere o singură limitare. WhatsApp nu poate funcționa decât pe baza unui număr de telefon, pe un singur smartphone. Dacă încercați să actiați WhatsApp pe un al doilea smartphone cu același număr, imediat se va dezactiva pe primul telefon. Există însă o portiță dacă doriți sincronizarea mesajelor pe mai multe dispozitive, iar aceea implică folosirea serviciului pe un PC sau Mac. Practic, printr-o pagină web sau o aplicație dedicată pentru computer, puteți răspunde mult mai ușor la mesaje și puteți redacta altele noi.

Ai două posibilități dacă vrei să știi cum trimiți și primești mesaje WhatsApp pe PC sau Mac. Prima implică acesarea paginii web web.whatsapp.com, iar a doua necesită instalarea aplicației client pentru PC sau Mac de la această adresă. Indiferent de varianta pentru care optați, procesul de împerechere este identic. Din momentul în care îl veți parcurge, atâta timp cât veți fi conectați la internet, veți putea vedea întregul istoric al mesajelor, inclusiv cu clipuri sau poze, pe computer, nu doar pe smartphone.

Pentru a începe să scrieți mesaje pe computer, trebuie să vă împerecheați aplicația WhatsApp de pe mobil cu aplicația de pe PC. Imediat după ce ați pornit prima oară WhatsApp pe computer sau ați intrat pe web.whatsapp.com, veți întâmpina un cod QR. Cu respectivul cod pe ecran, intrați în aplicația de mobil, din ecranul principal, în meniul din dreapta jos la Setări sau Settings. Faceți un tap pe WhatsApp Web/Desktop și eventual, acordați acces aplicației la cameră. Dacă nu cumva aplicația vrea să scaneze implicit codul QR de pe ecranul computerului, apăsați pe Scanați codul QR. În câteva momente, procesul de împerechere ar trebui să fie finalizat, să vă vedeți mesajele de pe telefon pe PC sau Mac și să puteți scrie unele noi.

whatsapp-qr-pc-mac

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele