26 aug. 2016 | 10:19

Cum scapi de jailbreak la iPhone sau iPad

ACTUALITATE
Cum scapi de jailbreak la iPhone sau iPad

În urmă cu câțiva ani, era foarte util să faci jaibreak la iPhone sau iPad. Câștigai un amalgam de funcții utile și puteai să instalezi aplicații care nu au fost aprobate de Apple pentru a intra în AppStore.

Între timp însă, iOS-ul a devenit mai util și mai bine pus la punct. Multe dintre funcțiile pentru care se justifica să faci jaibreak, acum sunt incluse nativ în sistemul de operare. Ar mai fi de avut în vedere câteva aplicații precum iBlacklist sau Call Recorder, care nu vor ajunge niciodată în AppStore, dar dacă ați pus în balanță beneficiile cu deficitele unui jaibreak la iPhone, s-ar putea să realizați că nu se merită. Momentan nu se știe valoarea de adevărat a unor zvonuri ce au apărut în urmă cu câteva săptămâni, dar dacă se dovedește că un jaibreak s-ar putea reflecta în câțiva bani în minus de pe PayPal și alte aplicații bancare pe care le aveți pe telefon, ar fi aproape absurd să mai aveți jailbreak.

Din fericire, este destul de simplu să scăpați de jaibreak, fără riscul de a vă pierde datele de pe telefon. Pe lângă un iPad sau iPhone cu jaibreak, nu aveți nevoie decât de un cablu de date și un PC sau Mac cu iTunes. Porniți iTunes și conectați dispozitivul la computer. În colțul din stânga sus al aplicației ar trebui să apară o icoană cu tableta sau telefonul din dotare. Dați click pe ea și, în noua fereastră, optați pentru Back Up Now. Așteptați câteva minute pănă se finalizează realizarea copiei de siguranță. Între timp, din Settings – iCloud, pe iPhone sau iPad, dezactivați Find my iPhone sau Find my iPad. Introduceți parola contului Apple când vă este cerută.

Revenind la iTunes, în colțul din dreapta sus pe pagina de informații, după ce ați făcut backup, faceți click pe Restore iPhone sau Restore iPad. Așteptați aproximativ 5-10 minute finalizarea procesului deoarece implică și descărcare firmware-ului ce urmează să fie instalat pe gadget de pe serverele Apple. La încheiere procesului de restaurare, iTunes va detecta iPhone-ul ca fiind un telefon nou și vă va oferi opțiunea să restaurați backup-ul făcut cu câteva minute mai devreme. Confirmați inițierea acelui proces și așteptați. În funcție de numărul aplicațiilor pe care le-ați avut instalate, s-ar putea să dureze destul de mult. Important este că, la final, ați scăpat de jaibreak la iPhone sau iPad.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele