06 sept. 2016 | 13:03

Cum rulezi aplicații de iPhone și iPad pe PC

ACTUALITATE
Cum rulezi aplicații de iPhone și iPad pe PC

Un lucru pe care l-am crezut imposibil din totdeauna, este rularea de aplicații de iPhone și iPad pe PC. Deși nu vorbim neapărat de o reproducere 100%, cu asta se ocupă iPadian.

Dacă vrei să vezi cum ar fi să folosești ecranul de la notebook sau desktop precum unul de iPad sau iPhone, ideal ar fi să folosești un emulator. Intitulată iPadian, respectiva aplicație a fost realizată în Adobe AIR și este complet gratuită. Există câteva limitări importante pe care le voi detalia mai jos, dar cel puțin momentan, nu există altă soluție.

iPadian nu necesită nici un fel de instalare sau configurare complicată. Îl descărcați folosind acest link și îl accesați printr-un banal dublu-click. Eventual, îl puteți pune pe desktop pentru acces rapid. Opțional, s-ar putea să fiți nevoiți să acceptați instalarea ultimei versiuni de Adobe Flash și .NET Framework. La pornire, interfața va fi una foarte similară cu cea pe care o vedeți pe iPad, cu excepția faptului că icoanele aplicațiilor pe care le aveți disponibile sunt semnificativ mai mici, aproximativ de dimensiunea icoanelor pe care le aveți pe desktop.

Cea mai mare problemă și una generată de faptul că iPadian nu a fost creat de Apple, se reflectă în faptul că nu aveți acces la AppStore-ul original. În schimb, există un AppStore propriu, nu foarte vast și acela funcționează foarte bine.

De asemenea, iPadian pe un PC cu Windows implică utilizarea un mouse pe o interfață de iPad. În mod evident, această particularitate va tăia un pic din experiența pe care v-ați fi dorit-o. Trecând însă peste acese detalii, la final, aveți totuși acces la o serie de aplicații de iPad pe PC care s-ar putea să vă încânte: un browser de internet într-un mediu izolat, Facebook cu o interfață precum cea de pe tabletă, un client de email bine pus la punct, viewer de poze și clipuri video, un player de muzică și multe jocuri. Dacă vă doriți mai multe aplicații, nu ezitați să apelați la AppStore. În privința parametrilor pe care îi puteți ajusta în Settings, nu este vorba decât de imaginea de fundal.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele