13 sept. 2016 | 10:23

iPhone 7 și iPhone 7 Plus: Cum resetezi noile telefoane Apple care nu au buton de Home

ACTUALITATE
iPhone 7 și iPhone 7 Plus: Cum resetezi noile telefoane Apple care nu au buton de Home

Din cauza faptului că noul iPhone nu mai incorporează un buton fizic de tip Home, trebuie să înveți din nou cum resetezi un iPhone 7.

În mare parte, noile smartphone-uri Apple sunt foarte similare vizual cu creațiile din ultimii doi ani. Dacă le pui unul lângă altul, este foarte probabil să petreci o cantitate semnificativă de timp pentru a identifica un iPhone 7 față de un iPhone 6S sau iPhone 6. Până și majoritatea huselor s-ar putea să se potrivească. Diferența estetică majoră introdusă de noul aparat se manifestă prin două culori noi, negru lucios și negru mat. Cu un pic de atenție alocată butonului principal de la smartphone, s-ar putea să vedeți că nu mai este la fel, dar trebuie să fiți foarte atenți.

Noul buton Home folosește tehnologia Force Touch pentru a vă oferi un feedback legat de momentul în care îl apăsați. Astfel, prin intermediul unui motoraș, veți avea impresia că vă împinge înapoi, în loc să trăiți cu sentimentul de până acum de click la apăsare. Această schimbare a fost introdusă din două motive, atât pentru ermetizarea carcasei care acum este rezistentă la apă, cât și din cauza faptului că vechiul buton reprezenta motivul principal pentru care iPhone-urile ajung în service.

Pe lângă particularitățile detaliate mai sus, noul buton se mai reflectă într-o schimbare, deși aceasta s-ar putea să nu fie la fel de evidentă. Este vorba de modul prin care vă resetați gadgetul în cazuri de urgență sau când s-a blocat. În trecut, pe orice iPhone, iPad sau iPod Touch, pentru a-l reporni, era suficient să țineți apăsat simultan 10-15 secunde pe Home și Power. Dacă aveți un iPhone 7 sau 7 Plus, procesul de resetare implică acum apăsarea simultană a butonului Power și volum mai mic. În contextul în care cele două butoane se află poziționate de o parte și de a alta a ramei, procesul este unul foarte facil.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele