03 dec. 2016 | 11:03

Cum raportezi o postare de pe Facebook și la ce te ajută

TUTORIALE
Cum raportezi o postare de pe Facebook și la ce te ajută

Este relativ simplu să înveți cum raportezi o postare de pe Facebook. Mai important este însă să înțelegi la ce ajută respectivele opțiuni și care se potrivesc cel mai bine în situația ta.

Este foarte probabil să petreceți o cantitate foarte mare de timp pe Facebook, indiferent dacă o faceți de pe smartphone, tabletă, PC sau Mac. Cea mai populară rețea socială din lume a crescut într-un ritm foarte alert în ultimii ani și face o treabă foarte bună în a câștiga sume astronomice de bani de pe urma utilizatorilor săi, prin intermediul reclamelor targetate.

Din păcate, directorii aceleași rețele sociale mai calcă și strâmb. Tot mai mulți consideră că știrile false de pe Facebook au influențat rezultatul alegerilor din Statele Unite, într-o perioadă în care, un procent majoritar din populație își ia știrile de pe rețele sociale. Algoritmi automați și sisteme de inteligență artificială sunt departe de a fi perfecți. Din acest motiv, ar fi bine să știi cum raportezi o postare de pe Facebook dacă te supără, consideri că nu ar trebui să fie pe Facebook sau, pur și simplu, înfățișează o informație eronată. Dacă vorbim de fotografii, poți raporta o imagine în care apari, dacă a fost postată de altcineva și nu îți dorești să apară nicăieri.

Indiferent de scenariu, sistemul este similar. În același timp, trebuie să aveți în vedere un lucru. Cu toate că raportările trec printr-un filtru uman, de cele mai multe ori, sunt șanse foarte mari să nu se întâmple nimic în urma gestului vostru. Important este totuși să încercați.

Dacă vorbim de o postare obișnuită ce apare în News Feed, faceți un click sau tap pe vârful de săgeată orientat în jos din colțul din dreapta sus al postării. Dintre variantele disponibile, alegeți Raportează postarea. Bifați una dintre opțiuni: Conţinutul este deranjant sau neinteresant, 

Pentru a raporta o imagine postată de cineva, dați click pe ea pentru a o deschide. Pe telefon, în colțul din dreapta sus, faceți un tap pe fotografie și alegeți I don`t like this photo sau Nu-mi place această fotografie și urmați pașii detaliați mai sus. Pe PC sau Mac, deschideți o fotografie, țineți mouse-ul pe ea și faceți click pe Opțiuni în partea de jos a ecranului. Alegeți Raportează fotografia și completați motivul pentru care vă deranjează. În plus față de o postare obișnuită, când raportați o fotografie, puteți alege ca motiv ,,Apar în această fotografie și nu îmi place.” Toate raportările sunt anonime.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele