27 dec. 2016 | 10:29

Cum procedează Google cu rezultatele controversate despre Holocaust

ACTUALITATE
Cum procedează Google cu rezultatele controversate despre Holocaust

Când vine vorba de Holocaust, există teorii ale conspirației care au reușit să-și facă loc chiar pe prima pagină din Google, dar lucrurile se schimbă.

Google a avut de-a face săptămâni la rând cu critici legate de modul în care sunt afișate rezultatele cu privire la Holocaust, iar începând de acum, motorul de căutare nu le va mai sugera utilizatorilor că Holocaustul nu s-a întâmplat.

Conform theverge.com, aceștia au eliminat un rezultat pentru căutarea ”did the Holocaust happen”, care trimitea către site-ul Stormfront. Acest rezultat apărea pe primul loc, de pe prima pagină a Google. Decizia companiei vine după o mică schimbare, care doar trimisese rezultatul mai jos pe pagină.

”Google a fost creat pentru a oferi publicului rezultate de calitate pentru căutări”, arată compania într-un comunicat de presă. ”Facem tot posibilul pentru a oferi utilizatorilor o gamă largă de conținut dintr-o varietate de surse și suntem susținători ai principiilor unui internet liber și deschis”. continuă aceștia.

Google recunoaște că a alege care sunt cele mai bune pagini de internet care răspund unei căutări nu este o sarcină ușoară și că există uneori rateuri. Inițial, Google a afirmat că rezultatele vor rămâne așa cum apar, deși pagina Stormfront nu este văzută cu ochi buni de motorul de căutare.

”Nu eliminăm conținut din rezultatele căutărilor, cu excepția unor cazuri foarte rare de conținut ilegal, malware, sau încălcări ale regulilor noastre pentru webmasteri”, arăta Google în trecut.

Controversa cu privire la rezultatele legate de Holocaust arată dualitatea existențială a Google, acesta fiind pe de-o parte un motor de căutare neutru, iar pe de altă parte, o bază de date imensă pentru informații. Cu cât Google își accentuează rolul de asistent digital, cu atât astfel de rezultate vor conține și intrări improprii pentru căutări literale. În continuare, însă, Google afișează rezultate cel puțin discutabile cu privire la anumite căutări legate de religii și rase, deși unele încep să dispară.