Cum previi sincronizarea automată în iTunes a iDevice-urilor

, 23 Iul, 14:52

Indiferent dacă ai un iPhone sau iPad, pentru a preveni ștergerea automată a unor date, ar fi bine să știi cum previi sincronizarea automată în iTunes a informațiilor.

În momentul în care conectați un iPhone sau iPad la un PC sau Mac, iTunes pornește automat și începe să interacționeze cu al vostru iDevice. Inițial s-ar putea să facă un backup, dar nu este exclus nici să treacă direct la sincronizarea unor date, deși nu este foarte evident ce merge unde. Sfatul meu este să transferați informații pe un dispozitiv mobil Apple fără sincronizare, dar mai important decât atât, este cum previi sincronizarea automată în iTunes. Aceasta este o problemă mai ales dacă obișnuiți să vă încărcați telefonul de la computer.

Cum previi sincronizarea automata in iTunes a unui iPhone sau iPad

În momentul în care conectați un telefon Apple la un PC sau Mac, pe ecranul acestuia apare o întrebarea prin care puteți sau nu să preveniți transferul de date între sistem și iPhone. Chiar și dacă faceți ocazional un backup sau vreți doar să vă descărcați pozele pe computer, apăsați pe Trust, butonul din stânga. Astfel, ați autorizat PC-ul să lucreze cu telefonul, chiar și dacă ecranul său nu mai funcționează.

Pentru a preveni sincronizarea automată a datelor prin iTunes, aveți două variante. Prima se adresează unui singur iDevice, iar a doua se adresează tuturor aparatelor pe care le veți conecta de acum înainte le PC sau Mac. Le vom detalia pe rând, începând cu cea care se adresează unui singur iPhone sau iPad.

În primul rând, trebuie să porniți iTunes cu un telefon conectat. Faceți click în stânga sus pe icoana aferentă iPhone-ului. În partea de jos a paginii de sumar ce va fi afișată implicit, aveți mai multe opțiuni. Debifați Automatically sync when this iPhone is connected și confirmați alegerea printr-un click pe Done. Pentru a preveni sincronizarea automată a oricărui dispozitiv Apple pe care îl veți conecta de acum înainte, intrați în meniul Edit, la Preferences pe Windows sau în meniul iTunes – Preferences pe Mac. Accesați secțiunea Devices din această fereastră și bifați ,,Prevent iPod, iPhones and iPad from Syncing automatically.” Confirmați cu Ok.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail