11 dec. 2016 | 10:32

Cum micșorezi securitatea contului Yahoo și de ce ai face-o

ACTUALITATE
Cum micșorezi securitatea contului Yahoo și de ce ai face-o

Dacă ai probleme la autentificare când încerci să adaugi contul de Yahoo Mail pe telefon, ar fi bine să știi cum micșorezi securitatea contului Yahoo pentru a le remedia.

Cei de la Yahoo au avut un an foarte dificil în 2016. Au fost implicații în numeroase scandaluri, milioane de conturi ale utilizatorilor au început să circule online, doar pentru ca ulterior să ajungă să fie cumpărați de către Verizon, un operator important din Statele Unite. Din păcate, prea multe detalii despre presupusa achiziție nu se cunosc încă, dar un lucru este sigur. CEO-ul companiei americane nu are multe motive de celebrare pe acest final de an.

Cu toate acestea, foarte mulți dintre noi și-au făcut prima adresă de email pe Yahoo. Între timp, poate v-ați făcut și o adresă de Gmail sau aveți un email de muncă, dar respectiva adresă de Yahoo de acum 10 – 15 ani continuă să fie activă, cu condiția să o mai puteți activa. În încercarea de a spori sau recâștiga încrederea utilizatorilor în serviciile sale, într-un mod destul de agresiv, a sporit semnificativ securitatea conturilor și a adus modificări procesului de autentificare. Problema este atât de gravă, încât foarte mulți utilizatori de Yahoo care nu folosesc un browser sau o aplicație de mobil oficială a companiei pentru a-și accesa email-ul, nu au mai putut să intre în cont, folosind parola corectă. Partea frustrantă este că nici măcar nu aveau parte de un mesaj de eroare concludent, ci doar li se atrăgea atenția că au greșit numele de utilizator sau parola.

Soluția, deși pare absurdă, este să micșorați securitatea contului vostru de Yahoo, un proces care nu poate fi realizat decât prin intermediul unui PC sau Mac. Folosind browserul vostru preferat, accesați adresă yahoo.com/account/security. În partea de jos, asigurați-vă că este bifat Allow apps that use less secure sign-in sau, dacă aveți contul în română, ,,Permiteți aplicațiile care utilizează autentificări mai puțin securizate”. Confirmați alegerea și încercați din nou să folosiți contul de Yahoo Mail pe iPhone, Android, în Outlook sau Thunderbird. Acum ar trebui să funcționeze.yahoo-securitate-sporita

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele