22 iul. 2016 | 13:41

Cum schimbi dimensiunile scrisului și pictogramelor la iPhone

ACTUALITATE
Cum schimbi dimensiunile scrisului și pictogramelor la iPhone

În situația în care nu vezi foarte bine sau îți dorești mai multe informații pe ecran, e bine să știi cum schimbi dimensiunea scrisului la iPhone și a pictogramelor.

Ca pe orice alte telefon modern, Apple vă pune la dispoziție un set avansat de unelte de accesibilitate. Acestea sunt menite să faciliteze utilizarea iDevice-urilor de către persoane cu diverse handicapuri și probleme de vedere. În principiu, dacă activați funcțiile care trebuie, aveți toate șansele, de exemplu, să folosiți un iPhone fără ochelari, iar asta e cel mai important.

Cum schimbi dimensiunea scrisului la iPhone

Indiferent dacă vreți să faceți textul mai mai mare sau mai mic în orice meniu al iPhone-ului vostru, acest proces implică doar câțiva pași. Opțional, puteți îngroșa textul la dimensiunea sa actuală, tot pentru a-l vedea mai bine.

Începeți prin a intra în Settings/Configurări la secțiunea Display & Brightness sau Afișaj și luminozitate. În partea de jos a acestei ferestre aveți un buton marcat Dimensiune Text, accesați-l și printr-un slider, măriți sau micșorați fontul pe care îl vedeți în fiecare colț al telefonului. Modificările se vor aplica în timp real. Tot la Afișaj și luminozitate, ultima opțiune de jos este Bold Text sau Text aldin. Activați-o pentru a îngroșa textul. Îngroșarea necesită repornirea dispozitivului.

Cum schimbi dimensiunea pictogramelor la iPhone

Dacă aveți un iPhone 6, 6S, 6 Plus sau 6S Plus, cei de la Apple includ câteva opțiuni suplimentare pentru redimensionarea interfeței pe care trebuie să le aveți în vedere. Vorbim practic de activarea unui nou mod de interfață ce poate fi Standard sau Zoomed (Zoom aplicat). Implicit este activat modul standard, dar dacă doriți o mărire a tuturor icoanelor, activați Zoomed.

Pentru a schimba modul în care vedeți icoanele și textul de sub ele la iPhone 6, intrați în Settings sau Configurări la secțiunea Display & Brightness. Faceți click pe View sau Vizualizare, iar în partea de sus a noii ferestre, activați modul Zoomed sau Zoom aplicat. Confirmați printr-un click în dreapta sus pe Set sau Aplicați. Va fi necesară repornirea telefonului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele