10 mart. 2016 | 12:06

Cum îți construiești un microfon dintr-o cutie de chibrituri

ACTUALITATE
Cum îți construiești un microfon dintr-o cutie de chibrituri

Într-un videoclip recent, utilizatorul de YouTube DaveHax ne arată cum putem construi un microfon dintr-o cutie de chibrituri.

În cazul în care numele canalului nu v-a dat de înțeles deja, DaveHax este specializat în diverse trucuri ușoare cu ajutorul cărora vă puteți face viața mai ușoară. Unul dintre ultimele videoclipuri urcate aici ne arată cum putem crea un microfon folosind foarte puține resurse. Mai exact, nu veți avea nevoie decât de două creioane, o cutie de chibrituri, o baterie 9v, o pereche de căști și niște conectori de tip crocodil.

Pentru început, va fi nevoie să folosiți un cuțit (sau un cutter, precum cel care a înregistrat materialul de mai sus), pentru a desface cele doua creioane și pentru a scoate grafitul din interiorul acestora. Va trebuie să obțineți două bucăți de dimensiuni egale, cu aproape 2 centimetri mai lungi decât cutia de chibrituri, și una mai scurtă, cu o lungime mai mică decât lățimea cutiei de chibrituri. Cele două bucăți mai mari vor fi după aceea netezite pe o parte pe toată lungimea cu ajutorul unui cuțit sau al unei foarfece.

microfon 1

Scoateți ”suportul” din interiorul cutiei de chibrituri (goliți-l dacă este cazul) și dați câte două găuri simetrice în fiecare dintre cele două laturi mai mici, așa cum puteți vedea în imaginea de mai sus. Prin interiorul acestora vor fi introduse cele două bucăți de grafit, cu părțile netezit în sus, pentru a putea susține cea de-a trei bucată de grafit, care va fi plasată pe lățime. În mod surprinzător, ceea ce ați obținut este microfonul, iar acum va trebui să vă folosiți de conectori.

microfon

Unul dintre aceștia va trebui să lege o bucată de grafit de baterie, celălalt va lega a doua bucată de un jack de căști (partea superioară, sau partea inferioară, ca în imaginea de mai sus). Acum, cu un conector, legați cealaltă parte metalică a bateriei de jack-ul căștilor și ați obținut microfonul. Într-un final, pentru a verifica dacă totul funcționează, atingeți grafitul. În acel moment, ar trebui să auziți zgomot în căști.