03 feb. 2016 | 20:58

Cum alegi un PC All In One: cinci modele pe care trebui să le iei în considerare

TUTORIALE
Cum alegi un PC All In One: cinci modele pe care trebui să le iei în considerare

Cum alegi un PC All in One in ziua de azi? Care aspect este mai important: specificațiile sau display-ul? Este necesar un touchscreen? La aceste întrebări vom încerca să răspundem în rândurile de mai jos.

Deși PC-urile All In One nu s-au bucurat de o popularitate foarte mare pe piață, acestea oferă unele avantaje foarte importante în comparație cu PC-urile standard  sau laptopurile. Un PC All In One va ocupa mult mai puțin spațiu decât un calculator standard, din moment ce nu vei fi nevoit să găsești loc pentru o unitate centrală. Și, desigur, vei fi scutit de la o cheltuială suplimentară pe un monitor.

Pe parcursul timpului, însă, mulți oameni au eliminat din start computerele All In One de pe lista potențialelor cumpărături din cauza performanțelor din timpul jocurilor. Din moment ce nu erau construite special pentru gameri, PC-urile All In One aveau probleme atunci când venea vorba de rularea celor mai noi titluri de pe piață. În ultimii ani, totuși, producătorii au îmbunătățit specificațiile din ce în ce mai mult, iar companii precum MSI au lansat chiar și modele All In One de gaming.

În ziua de azi, cum alegi un PC All In One depinde de ceea ce îți dorești, iar cele de mai jos sunt principalele lucruri pe care trebuie să le iei în considerare.

Mărimea display-ului

Cel mai bine să alegi un ecran mare. În cazul în care vrei să economisești cât mai mult spațiu, te poți rezuma la unul de 20 de inci. Pentru cea mai bună experiență vizuală, totuși, ar trebui să optezi pentru un model de 23 sau chiar 24 de inci, aceste dimensiuni fiind suficiente pentru a putea vizualiza fără probleme două ferestre în același timp. Alegerea dimensiunii potrivite pentru display este cu atât mai importantă cu cât acesta nu va putea fi schimbat. Ceea ce cumperi acum vei avea pentru o lungă perioadă de timp, așa că este bine să te gândești la viitor înainte de a finaliza o comandă.

Full HD-ul încă este o rezoluție suficient de bună pentru majoritatea gamerilor și potrivită cu ecranele de 23 sau 24 de inci. Înainte de a-ți cumpăra un ecran mai mare de atât, trebuie să iei în considerare și distanța la care te vei afla față de monitor. Cu cât monitorul este mai mare, cu atât este indicat să stai mai departe de acesta.

Cu sau fără touchscreen?

În oferta de PC-uri All In One din România se găsesc atât modele cu touchscreen, cât și modele fără touchscreen. Este deja bine cunoscut faptul că Windows 8 a fost construit în special pentru ecranele tactile. La vremea lansării acestuia, majoritatea publicațiilor erau de părere că ecranele tactile vor fi din ce în ce mai necesare utilizatorilor, însă lucrurile s-au schimbat odată cu Windows 10.

El păstrează elementele tradiționale ale sistemului de operare și poate fi folosit fără probleme atât pe sistemele cu ecrane tactile, cât și pe cele fără. Dacă te numeri printre cei care folosesc des ecranul tactil, atunci merită să achiziționezi un dispozitiv care poate fi plasat în poziție orizontală. Printre cele cinci de mai jos, am inclus și un astfel de dispozitiv.

Cum alegi un PC All In One – Specificații

Chiar dacă îți cumperi sistemul All In One pentru muncă de birou, nu trebuie să sacrifici performanțele pentru a obține un preț mai mic. În ceea ce privește procesorul, este indicat să apelezi la un core i7. Pentru a acoperi o gamă mai mare de prețuri, însă, dispozitivele pe care ți le prezentăm mai jos includ atât procesoare Core i3, cât și Core i5 și Core i7.

Utilizatorii de rând se vor mulțumi cu 4GB RAM, însă dacă vrei să efectuezi operațiuni complexe pe PC va trebui să iei în considerare modelele cu 6GB sau chiar 8GB RAM. 1TB pentru stocarea datelor este suficient pentru aproape orice utilizator, iar dacă știi că nu vei descărca foarte multe materiale video sau jocuri, te poți orienta chiar și asupra sistemelor cu 500GB. Iar cazul în care folosești și programe de editare sau ai de gând să instalezi jocuri, este necesar să te axezi doar pe sistemele cu plăci video dedicate. În caz contrar, un sistem cu placă video integrată ar putea fi suficient. Având în vedere aceste lucruri, îți prezentăm mai jos cinci dintre PC-urile All In One disponibile în România care ne-au atras atenția.

Lenovo IdeaCentre C40-30

Modelul IdeaCentre C40-30 este cel mai accesibil din lista noastră, fiind dotat cu un ecran tactil de 21,5 inci cu rezoluție Full HD, un procesor Intel Core i3-5005U de 2GHz, 4GB RAM și 1TB pentru stocare. Având în vedere prețul, nu este surprinzător faptul că vine doar cu o placă video integrată. Îl găsești la un preț foarte bun AICI.

Cum alegi un pc all in one Lenovo IdeaCentre C40-30

ASUS ET2323INK-BC002M

Ecranul de 23 de inci cu rezoluție Full HD ascunde în spatele său un procesor Intel Core i3-5010U de 2,1GHz, 4GB RAM și doar 500GB pentru stocarea datelor. Spre deosebire de modelul anterior, însă, acesta include o placă video Nvidia GeForce 840M de 1GB și vine la pachet cu mouse și tastatură. Îl poți achiziționa la ofertă AICI.

Cum alegi un pc all in one Asus ET2323INK-BC002M

Acer Aspire AU5-710

În cazul în care îți dorești neapărat un calculator cu touchscreen, merită să iei în considerare acest model. Acer Aspire AU5-710 poate fi plasat în poziție orizontală și beneficiază de un procesor Intel Core i5-6400T de 2,2GHz și 8GB pentru RAM. Pentru stocare, veți avea la dispoziție un hard de 1TB și 8GB SSHD, iar placa video dedicată este un model Nvidia GeForce GT 940 de 2GB. Windows 10 este preinstalat, iar calculatorul va fi livrat alături de un mouse și o tastatură. Se găsește la un preț avantajos AICI.

Cum alegi un pc all in one Acer Aspire AU5-710

Lenovo 700-27

Din punct de vedere al specificațiilor, nu ai de ce să îți faci griji cu modelul 700-27 de la Lenovo. Procesorul este un Intel Core i7-6700 de 3,4GHz, iar placa video este un model Nvidia GeForce GTX 950A de 2GB. PC-ul All In One include și 8GB RAM și 2TB pentru stocare, alături de 8GB SSHD. Ecranul, deși are o diagonală de 27 de inci, suportă doar o rezoluție Full HD. Sistemul poate fi achiziționat de AICI.

Cum alegi un pc all in one Lenovo 700-27

Apple iMac 27

În cazul în care nu știi cum alegi un PC All In One, însă ai fonduri suficiente pentru a-ți permite tot ce e mai bun pe piață, atunci te poți orienta direct asupra unui iMac 27. Ecranul său de 27 de inci suportă o rezoluție 5K de 5.120 x 2.880 pixeli, iar procesorul Intel Core i5 este tactat la 3,5GHz. 8GB RAM sunt incluși, alături de 1TB pentru stocarea datelor, iar placa video este un model Radeon M290X de 2GB. iMac 27 vine cu OS X Yosemite instalat și se găsește la un preț bun AICI.

Cum alegi un pc all in one