10 sept. 2016 | 12:51

Cum închizi un PC cu Windows 10 fără să faci update

TUTORIALE
Cum închizi un PC cu Windows 10 fără să faci update

Procesul de actualizare la Windows 10 a fost îmbunătățit prin cel mai recent update, dar dacă vrei să închizi PC-ul fără să faci update, s-ar putea să ai o problemă.

Este imposibil să nu fi întâmpinat acest scenariu ca utilizator de Windows 10. Vrei să pleci de acasă și dai shutdown la PC doar pentru a conștientiza că ai inițiat un proces de actualizare care nu se mai termină niciodată. E la fel de frustrant faptul că un proces de actualizare nu se termină la shutdown, iar atunci când vă începeți ziua la birou vă uitați la un mesaj frustrant prin care vi se aduce la cunoștință faptul că Windows 10 își configurează actualizările.

Dăcă în privința continuării actualizărilor la pornirea unui computer nu puteți face nimic, ocolirea lor la închidere este totuși posibilă. Chiar și dacă au fost descărcate o serie de update-uri, iar butonul de închidere al sistemului s-a schimbat în Update and shut down, ai câteva opțiuni pentru a închide sistemul în câteva secunde, fără să faci update.

Odată cu Windows 10 Anniversary Update, după cum am explicat în urmă cu câteva săptămâni, poți defini un set de ore în care ești activ și actualizările nu îți vor mai afecta orele de lucru. Dacă în respectiva perioadă de timp vrei totuși să-ți închizi computerul, te vei lovi totuși din nou de update-uri.

Pentru a închide computerul fără să faci update, ai mai multe opțiuni. Cea mai simplă dintre toate este să faci click pe desktop sau să apeși pe CTRL+D pentru a afișa desktop-ul. Pasul următor implică să apeși pe ALT + F4 pentru a vedea meniul clasic de Shutdown, pe care îl vedeți în colțul din stânga sus al capturi de ecran de mai sus. Acolo, pe lângă Update and shut down, veți vedea banalul Shut down, selectați-l și confirmați cu un click pe Ok.

O alternativă la pașii detaliați mai sus implică să blocați sistemul prin delogare. Apăsați pe Windows + L pentru a ajunge la ecranul de login și dați click în colțul din dreapta jos pe butonul de Power. Dintre opțiunile disponibile, alege Shut down, dacă vrei să închizi PC-ul fără să faci update.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele