19 sept. 2016 | 15:58

Cum folosești un iPhone ca lupă, fără aplicații suplimentare

ACTUALITATE
Cum folosești un iPhone ca lupă, fără aplicații suplimentare

Nu degeaba, iOS 10 a fost considerat cel mai important upgrade adus sistemului de operare pentru iDevice-uri. Printre multe altele, acum puteți folosi un iPhone ca lupă fără să instalați vreo aplicație.

Cu fiecare versiune de iOS lansată de cei de la Apple, gigantul din Cupertino a mai introdus câteva mici progrămele de care puteți profita dacă nu vreți să vă instalați soluții de la terți. Partea bună este că, odată cu iOS 10, măcar le puteți șterge de pe ecranul principal al iDevice-ului. În mod evident, cu același iOS, au mai fost introduse alte câteva progrămele, deși unele nu sunt foarte evidente.

Un truc foarte interesant și util introdus în iOS 10 este posibilitatea folosirii unui iPhone ca lupă. Acest artificiu, mai ales dacă aveți suficient de multă lumină, vă poate ajuta într-o varietate foarte mare de circumstanțe. Dacă suntem sinceri, prea puțini dintre noi mai au o lupă clasică acasă, dar asta nu înseamnă că nu avem nevoie de ea. În plus, modul în care Apple a implementat respectiva funcție vă ajută să o găsiți rapid când aveți nevoie de ea, iar acest detaliu nu trebuie trecut cu vedere.

Înainte de orice însă, dacă vă gândiți că s-ar putea vreodată să aveți nevoie să vă folosiți un iPhone ca lupă, respectiva opțiune trebuie activată din meniu. Intrați în Settings sau Configurări, la General, secțiunea Accesibilitate. În partea de jos a acestei pagini veți vedea un switch pentru Lupă. Atingeți-l și activați atât Lupa. Ar fi ideal să bifați și Auto-luminozitate.ios-10-iphone-ca-lupa-auto-luminozitate

Din momentul în care ați trecut prin pașii detaliați mai sus, ieșiți în ecranul principal sau puneți-vă telefonul în standby. Apăsați de trei ori pe butonul Home de sub ecran și veți intra automat în mod lupă. Pentru a mări sau micșora ce este în fața camerei, țineți degetul pe ecran și mutați-l către dreapta sau stânga. Opțional, puteți activa blițul din același ecran, în colțul din stânga jos. Lăcățelul vă permite să blocați focusul pe un anumit element din cadru, iar butonul mare alb din centru jos vă ajută să blocați o imagine pentru zoom ulterior. Apăsați din nou pe același buton alb pentru a intra în modul Live. Există și câteva filtre și opțiuni de ajustare a luminozității și contrastului cu care puteți lucra.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele