09 iul. 2016 | 09:10

Cum înlocuiești complet mouse-ul cu tastatura în Windows

ACTUALITATE
Cum înlocuiești complet mouse-ul cu tastatura în Windows

Dacă nu ai un mouse la îndemână sau vrei să fii mai precis la interacțiunea cu PC-ul, ar fi bine să înveți cum folosești tastatura pe post de mouse în Windows.

Încă de la primele versiuni de Windows există multe opțiuni de accesibilitate, dedicate în principal persoanelor cu handicap, dar nu neapărat. În principiu, este foarte probabil să nu fi interacționat vreodată cu ele, dar ar fi bine să le aveți în vedere, pentru că, în anumite circumstanțe vă vor face viața mai ușoară.

În plus, s-ar putea să vă ajute să depistați și remediați anumite probleme pe care le aveți cu computerul. Funcția pe care o vom detalia de această dată, poartă numele de Mouse Keys și vă permite să folosiți tastatura numerică pentru a controla cursorul de pe ecran.Cum folosești tastatura ca mouse în Windows

Cum folosești tastatura ca mouse în Windows

Pentru a activa Mouse Keys, trebuie să faceți click pe Start și din Control Panel să accesați meniul Ease of Acces, urmat de un click pe Ease of Access Center. De aici, faceți click pe Make the mouse easier to use. Sub secțiunea Control the mouse with the keyboard, bifați Turn on Mouse Keys. Opțional, pentru a ajusta diferiți parametri ai Mouse Keys, precum viteza cursorului, în aceeași fereastră, faceți click pe Set up Mouse Keys. O alternativă mai rapidă pentru a activa Mouse Keys implică să folosiți o scurtătură din taste – Alt + Shift + Num Lock, cu mențiunea să folosiți tastele Alt și Shift din partea stângă a tastaturii.

Odată funcția activată, veți muta cursorul folosind cifrele 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9 conform diagramei de mai sus. Pentru a face click stânga sau click dreapta, trebuie întâi să activați butonul respectiv folosind tastele / pentru click stânga și – pentru click dreapta. Pentru a face un click cu butonul de mouse definit anterior, apăsați pe cifra 5. Dacă vreți să faceți drag and drop din taste, selectați un fișier folosind tasta 0 din stânga jos, poziționați cursorul unde vreți să dați drumul respectivului fișier și apăsați pe . Dublu click este realizabil prin apăsarea tastei +.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele