27 nov. 2016 | 11:45

Cum folosești blițul pentru notificări doar când iPhone-ul e pe silențios

TUTORIALE
Cum folosești blițul pentru notificări doar când iPhone-ul e pe silențios

Deja de câțiva ani, puteți folosi blițul pentru notificări în cazul în care sunteți utilizatori de iPhone. Odată cu iOS 10 însă, respectiva opțiune s-a mai rafinat. 

Vi se întâmplă de multe ori să vă aflați într-o ședință sau într-un set de circumstanțe în care nu puteți activa suneria la iPhone sau, nu o puteți auzi. Seara într-un club este un exemplu bun de situație în care degeabă vă sună telefonul. Atunci, aveți nevoie de alt sistem de notificări. Soluția evidentă ar fi să apelați la vibrații, dar dacă v-ați obișnuit să vă țineți telefonul pe masă, nu vă ajută. Cel mai bine ar fi să apelați la blițul de la cameră pentru evidențierea notificărilor.

Au trecut deja câțiva ani de când Apple a introdus posibilitatea activării blițului când vă sună cineva, când primiți un mesaj sau orice alt tip de notificare. Cum am detaliat și mai sus, această funcție este foarte utilă într-un set stufos de circumstanțe. Din păcate, la cât de puternică este acea lumină, ar fi bine să nu abuzați de ea, mai ales dacă aveți oricum probleme cu autonomia la iPhone.

Până de curând, ca să nu vă risipiți bateria, alternativa ar fi fost să activați și să dezactivați blițul pentru notificări în funcție de nevoie. Odată cu iOS 10 însă, există o soluție un pic mai deșteaptă. Practic, puteți să legați blițul de modul silențios al telefonului. Astfel, când telefonul este pe vibrații, se va activa și blițul. Dacă nu-l aveți pe vibrații, telefonul va suna normal, iar blițul va rămâne stins.

Pentru a activa blițul pentru notificări, intrați în Settings sau Configurări la secțiunea General – Accesibilitate. Aici vă interesează LED Flash for Alerts sau Bliț LED pentru alerte. Atingeți respectiva funcție și activați Bliț pe silențios. Ca un experiment, dacă nu ați mai folosit până acum blițul pentru orice tip de notificări, bifați prima opțiune, având grijă să o dezactivați dacă vedeți că vă scade prea repede bateria.

blit-led-alerte

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele