08 aug. 2016 | 07:22

„Garduri” virtuale: Dronele DJI nu vor funcționa la Olimpiada de la Rio

ACTUALITATE

Olimpiada de la Rio este cel mai important eveniment al anului, dar amatorii de tehnologie vor fi nevoiți să aibă în vedere și câteva limitări legate de respectivul eveniment.

Olimpiada de la Rio a început oficial vineri, 5 august, deși înainte de festivitatea de deschidere avuseseră loc deja câteva competiții din cadrul evenimentului. Cu toate că la prima vedere această olimpiadă nu se va diferenția într-un mod semnificativ de celelalte din anii trecuți, tehnologia a evoluat semnificativ în ultimii ani, iar acest lucru este foarte evident când vorbim de restricțiile impuse la Rio.

După ce în urmă cu câteva zile am detaliat modul în care Federația Olimpică Internațională a interzis realizarea de GIF-uri și alte clipuri scurte gen Vine la eveniment, astăzi aflăm detalii despre o limitare care vizează posesorii de drone. În principiu, doar utilizatorii de drone DJI sunt afectați, dar oricum este interzisă survolarea arenelor și a altor spații în care se desfășoară concursuri în cadrul Olimpiadei de la Rio.

La începutul acestui ani, DJI a introdus un sistem de bariere virtuale intitulate geofencing ce afectează o mare parte dintre dronele producătorului. Inițial, acesta a fost implementat pentru a preveni utilizarea de drone în apropierea unor aeroporturi, dar se pare că respectivele bariere virtuale și notificări agresive nu vor fi nicăieri mai evidente decât la Rio.

Pe parcursul jocurilor olimpice de la Rio, DJI a implementat o restricție temporară care nu vă va permite să folosiți o dronă a producătorului pe perioada competiției. Coordonatele implementate pentru aceste restricții au fost oferite de armata braziliană și se vor traduce prin imposibilitatea pilotării unei creații DJI până pe 21 august în Rio de Janeiro, Sao Paulo, Brasilia, Belo Horizonte, Manaus și Salva. Interesant este că limitarea nu are neapărat treabă cu evitarea imortalizării ilegale a evenimentelor, cât cu prevenirea unor dezastre.

Conform celor de la TechCrunch, o restricție similară a fost implementată pe parcursul summitului G7 din Japonia și a Campionatului European de Fotbal – UEFA Euro 2016 din Franța.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele