13 nov. 2016 | 09:35

Cum deschizi un fișier PSD – Photoshop gratuit

TUTORIALE
Cum deschizi un fișier PSD - Photoshop gratuit

Adobe Photoshop salvează fișiere în format PSD. Din fericire, dacă vrei să știi cum deschizi un fișier PSD, există și câteva soluții gratuite care fac o treabă foarte bună.

Când a fost inventat formatul de fișiere PSD, acesta a fost foarte bine pus la punct. Poate include imagini de rezoluție foarte mare, conține mai multe layere în cazul în care ați lucrat cu mai multe straturi și vă poate ajuta rapid să vă reluați munca. Singura problemă este că, implicit, pentru a lucra cu astfel de fișiere, ai nevoie de Photoshop, un program deloc ieftin.

Pentru situația în care vreți doar să vedeți un PSD și să-i aduceți mici modificări, există câteva alternative gratuite care fac o treabă decentă. Nu se compară cu Photoshop și nici măcar nu este acesta scopul lor. În schimb, nu vă costă nici un ban și s-ar putea să includă toate funcțiile de care aveți nevoie.open-psd-in-gimp

Cum deschizi un fișier PSD cu GIMP

Există multe editoare foto gratuite pentru PC, dar GIMP este de depart cel mai bine pus la punct, cu un amalgam de opțiuni și funcții pe care nu le găsiți în altă parte. Pe lângă faptul că permite deschiderea și editarea de PSD-uri, foarte mulți sunt de părere că este comparabil cu Photoshop din mai multe privințe. În plus, este disponibil pentru Windows, Mac și Linux. Pentru a-l descărca, folosiți acest link.

Dacă vreți să deschideți un PSD în GIMP, accesați meniul File și dați click pe Open. Căutați fișierul în sistem și apăsați pe Open. Cel mai mare avantaj al GIMP constă în faptul că vă permite să editați fiecare layer din document fără probleme. S-ar putea să fie și câteva excepții de layere care trebuie rasterizate înainte de a fi editabile în GIMP. Sunt șanse ca un fișier PSD modificat în GIMP să întâmpine dificultăți în a fi deschis din nou în Photoshop.open-psd-in-paint-net

Cum deschizi un fișier PSD cu Paint.NET

Foarte simplu de folosit și descris ca o versiune mult mai elaborată de Paint, Paint.NET este foarte flexibil prin prisma suportului pentru extensii sau plugin-uri. Implicit, nu puteți deschide fișiere PSD în Paint.NET. Dacă descărcați însă acest plugin PSD, îl dezarhivați și copiați PhotoShop.dll în C:/Program Files/paint.net/FileTypes. Nu ar trebui să întâmpinați nici un fel de eroare. Sunt situații în care veți întâmpina dificultăți în afișarea tuturor layer-elor din Photoshop, dar nu se va întâmpla foarte des.

Cum deschizi un fișier PSD online, fără să instalezi nimic

Pe lângă cele două menționate mai sus, mai există o alternativă. Este vorba de o soluție bonus care face o treabă decentă în manipularea documentelelor PSD și este exclusiv online. Ca urmare, nu trebuie să instalați vreun program și nu contează sistemul de operare. Aceasta poartă numele de Photopea Online Editor și poate fi accesată folosind acest link.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele