18 dec. 2016 | 09:59

Cum descarci un clip de pe Facebook, urcat de tine sau de alții

TUTORIALE
Cum descarci un clip de pe Facebook, urcat de tine sau de alții

Ne-am obișnuit cu toții să avem acces constant la internet, dar s-ar putea să ajungi într-o situație în care să vrei să știi cum descarci un clip de pe Facebook.

Există foarte mult conținut pe Facebook și cea mai mare parte nu pleacă nicăieri. Cu toții avem postări pe rețeaua socială de câțiva ani, fotografii de care nu suntem mândri sau clipuri video. Pentru că există totuși posibilitatea de a șterge un clip postat pe Facebook de către voi sau altcineva, ați face bine să știți cum descărcați acele clipuri pentru a le avea în permanență în colecția personală.

Sunt două moduri prin care poți să descarci un clip de pe Facebook, iar acestea se pretează în situații diferite. În ambele cazuri însă, trebuie să intri pe Facebook folosind un PC sau Mac, nu funcționează din aplicația de mobil. În primul caz, dacă ai postat chiar tu un clip pe pagina personală și nu îl mai ai, merită să știi că-l poți recupera de pe Facebook. Deschide clipul și, în colțul din dreapta jos apasă pe Options. Printre opțiunile oferite, în funcție de calitatea clipului, vei avea două variante, să descarci clipul la calitate HD sau SD. Prima variantă se vede mai bine dar ocupă mai mult spațiu, a doua nu se vede la fel de bine, dar se reflectă într-un fișier mai mic. Alegeți unde vreți să salvați clipul și așteptați câteva momente sau câteva minute descărcarea sa. Download clipuri facebook

A doua variantă se pretează pentru clipurile postate de către alți utilizatori direct pe Facebook. Nu vorbim aici de clipuri ce pot fi redate pe Facebook, dar de fapt sunt scurtături către YouTube, Vimeo sau alte site-uri pentru partajat conținut video. După ce ați deschis un clip pe Facebook, în bara de adresă a browserului înlocuiți www.facebook.com cu m.facebook.com. Astfel, veți încărca varianta mobilă a paginii de Facebook pe care o aveți pe ecran. În același timp, din respectiva interfață mobile, când veți face click dreapta pe fereastra de redare a clipului de interes, veți vedea o opțiune suplimentară marcată Save Video As. Faceți click pe ea, alegeți o locație de destinație pentru clipul dorit și așteptați câteva momente. Merită reținut că, la final, nu veți avea un clip de calitate HD, dar se va vedea suficient de bine și se va auzi la fel.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele