10 iul. 2016 | 09:41

Cum conectezi o tastatură la Xbox One

ACTUALITATE
Cum conectezi o tastatură la Xbox One

Dacă vrei să petreci mult timp navigând pe internet, ar fi bine să știi cum conectezi o tastatură la Xbox One.

Atât Xbox One, cât și PlayStation 4 suportă interacțiunea folosind o tastatură. De această dată vom vorbi însă despre consola Microsoft, detaliind mai ales limitările pe care trebuie să le aveți în vedere. În definitiv, ar fi neinspirat să achiziționați o tastatură doar pentru Xbox și să nu știți că nu o puteți folosi la jocuri, de exemplu. De asemenea, nu Xbox One nu suportă să conectați un mouse, iar pentru că îi lipsește conectivitatea Bluetooth, sunteți limitați la a conecta tastaturi prin USB, chiar dacă acestea sunt wireless și folosesc un receiver USB.

Trecând peste minusurile importante, merită să știți că o tastatură pe Xbox One poate fi folosită pentru a naviga fără probleme cu interfața nativă a consolei. Dacă apăsați pe tasta Windows de exemplu, vă afișează dashboard-ul. De asemenea, puteți scrie mai ușor mesaje unor prieteni sau puteți tasta adrese web. Puteți și să navigați pe internet cu tastatura, deși veți fi limitați la a folosi săgețile pentru a muta cursorul pe ecran și tasta Enter pentru a accesa un link. Cu Tab navigați în sus și în jos pe o pagină de internet.

Cum conectezi o tastatură la Xbox One

Procesul de conectare al unei tastaturi USB la Xbox One este cât se poate de simplu și nu implică decât să găsiți un port USB liber. Conectați firul de la tastatură în respectivul port sau introduceți receptorul USB și, în câteva secunde, tastatura ar trebui să funcționeze fără nici un fel de intervenție suplimentară, chiar dacă nu veți vedea nici un fel de notificare în acest sens. De asemenea, tastatura nu va figura în meniul All Settings – Kinect & Devices – Devices & Accesories, unde apar orice alte accesorii conectați la consolă.

Cum vă jucați jocuri pe Xbox One folosind un mouse și o tastatură

Cu toate că Xbox One nu suportă oficial un mouse și nici nu vă puteți juca jocuri folosind o tastatură, există un gadget cross-platform cu acest scop care funcționează foarte bine. Este intitulat Xim 4 Adapter, poate fi achiziționat de pe Amazon contra sumei foarte generoase de 150 de dolari, dar măcar funcționează atât pe Xbox One și Xbox 360, cât și pe PlayStation 3 și PlayStation 4.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele