27 aug. 2016 | 08:40

Cum calculezi ceva în Word fără calculator

ACTUALITATE
Cum calculezi ceva în Word fără calculator

Deși ne-am obișnuit să folosim calculatorul din Windows pentru calcule simple sau, în cel mai bun caz, să intrăm în Excel pentru câteva minute, ar fi bine să înveți cum calculezi ceva în Word, dacă petreci mult timp în respectivul program.

Suita de aplicații Microsoft Office include destul de multe aplicații care, de-a lungul anilor, au ajuns să fie asociate cu diverse activități. De exemplu, Word este folosit pentru redactare de text, Excel pentru calcul tabelar și PowerPoint pentru prezentări. Între ele, există însă foarte multe funcții comune pe care ar fi bine să le aveți în vedere, mai ales că nu sunt foarte evidente. Partea de calculare a unor răspunsuri la niște exerciții mai mult sau mai puțin complexe, din totdeauna, a fost asociată cu Excel, dar funcționează destul de bine și în Word, cu condiția să nu vorbim de ecuații.

Dacă vrei să știi cum calculezi ceva în Word, cea mai importantă parte este să-ți faci o scurtătură către butonul Calculate. Respectivul buton poate fi atașat cu ușurință în colțul din stânga sus al ferestrei Microsoft Word. Cel mai simplu ar fi să faceți un click pe săgeata în jos de lângă butoanele de Save, Undo și Redo în stânga sus, pe bara de titlu și să alegeți More Commands. Același meniu îl găsiți în meniul File – Word Options – Quick Acces Toolbar. În noua fereastră, în stânga sus, la secțiunea Choose commands from, asigurați-vă că este selectat All commands, apoi, în lista de dedesubt, selectați Calculate și, un pic în dreapta, apăsați pe Add. Închideți fereastra și, în colțul din stânga sus, ar trebui să aveți un buton în plus.

Nu mai rămâne decât să scrieți un exercițiu, de genul 23*54/(72-56), fără egal, cu mențiunea că / este semnul pentru împărțire și * este simbolul pentru înmulțire. La final, selectați exercițiul, apăsați pe calculate și pe marginea de jos a ecranul ar trebui să vedeți rezultatul. Dacă nu funcționează din prima încercare, încercați să puneți spații între numere și simboluri. În final, cum calculezi ceva în Word are un răspuns relativ simplu, deși ar fi fost ideal să ai posibilitatea să inserezi respectivul rezultat în document, decât să-l tastezi de mână.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele