24 mai 2016 | 07:08

Cum au furat hackerii 13 milioane de dolari de la bancomat

ACTUALITATE
Cum au furat hackerii 13 milioane de dolari de la bancomat

Cu toții știm că există limitări în ceea ce privește extragerea de fonduri de la bancomat, dar un grup de hackeri a retras aproape 13 milioane de dolari în câteva ore.

Printr-una dintre cele mai sofisticate și sincronizate operațiuni de hacking de bancomate din toate timpurile, un grup de hackeri din Japonia a atins performanța impresionantă de a fura 12,7 milioane de dolari folosind aproximativ 100 de persoane.

Investigația în ceea ce privește furtul sumei fabuloase este în desfășurare, dar șansele de a se găsi adevărații făptași sunt destul de mici. Din fericire, se cunosc deja majoritatea detaliilor prin care acest eveniment a fost posibil. Aparent, s-au folosit carduri clonate și s-au extras bani din foarte multe bancomate în același timp.

Sursa banilor se pare că nu are nici un fel de legătură cu Japonia. Oficialii poliției sunt de părere că informațiile pe baza cărora s-au realizat cardurile clonate provin de la o bancă din Africa de Sud. În total, au fost create aproximativ 1600 de carduri de credit, iar cu ele s-au efectuat 14.000 de tranzacții pentru suma maximă din Japonia – 100.000 yeni japonezi – aproximativ 815 euro.

Pentru a găsi răufăcătorii din spatele acestui furt de proporții, autoritățile din Japonia au inițiat o colaborare atât cu oficialitățile din Africa de Sud, cât și cu Organizația Internațională a Poliției Criminale. Primele indicații arată că s-au folosite așanumite skimmere sau pisicuțe pentru a fura detaliile aferente cardurilor originale, urmând ca ulterior să le reproducă.

Partea cea mai fascinantă a întregului eveniment este că majoritatea victimelor nu au călcat niciodată în Japonia, înainte de a se trezi cu semnificativ mai puțini bani în cont. În altă ordine de idei, această știre ar trebui să vă motiveze să aveți semnificativ mai multă grijă în ceea ce privește cardul vostru de credit, deoarece fraudele bancare continuă să fie de actualitate în fiecare colț al mapamondului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele