26 aug. 2016 | 19:53

Cum ar putea contribui Intel la performanțele Apple

ACTUALITATE
Cum ar putea contribui Intel la performanțele Apple

Intel ar putea pune bazele unei înțelegeri cu Apple în anii următori.

Intel este cea mai importantă companie de pe piață când vine vorba de procesoarele pentru PC-uri, însă pe piața dispozitivelor mobile, lucrurile stau altfel. Compania nu a reușit niciodată să se impună în acest sector, iar pentru a-și întări poziția, a ajuns de curând la o înțelegere cu ARM. Din câte se pare, americanii au de gând să producă procesoare pentru unele dintre cele mai mari companii din lume, folosindu-se de arhitectura ARM.

Conform site-ului MacRumors, Intel a ajuns deja la o înțelegere cu LG, coreenii urmând a fabrica procesoare, folosindu-se de tehnologia pe 10 nanometri, pentru viitoarele lor smartphone-uri. Desigur, imediat cum vestea înțelegerii cu ARM a ajuns la marile publicații, acestea au început să discute posibilitatea unui parteneriat între Intel și Apple.

În prezent, compania din Cupertino apelează la Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) în ceea ce privește procesoarele, însă Intel ar putea fi un rival extrem de important în curând. Cel puțin asta susține publicația Nikkei Asian Review, care citează mai mulți analiști într-un raport întocmit recent. Mai exact, în anul 2018, Apple ar putea produce o parte din procesoarele sale în fabricile Intel.

În cazul în care nu știați, TSMC va furniza chip-urile pentru terminalele din anul 2017, însă după aceea, sunt șanse mari ca Apple să colaboreze și cu Intel. O asemenea decizie, după cum susțin unii, ar fi și pe placul celor de la Washington.

”Intel este în mod clar cel mai mare rival al lui TSMC. Nu există rivalitate între Apple și Intel, așa că sunt șanse mari ca Apple să plaseze comenzi acolo. Mișcarea respectivă s-ar potrivi și cu politica celor de la Washington, care încurajează companiile americane să producă mai mult în propria țară”, a declarat un oficial taiwanez din industria procesoarelor. În acest an, Intel va furniza celor de la Apple aproximativ 30%-40% din cipurile LTE pentru modemurile din iPhone 7.