22 aug. 2016 | 08:28

Cu un pic de efort, Lumia 525 rulează Android

VIDEO ACTUALITATE

Având în vedere dezbaterile din ultimul an pe marginea decesului Windows Phone, este bine de știut că un smartphone precum Lumia 525 poate ajunge să ruleze Android.

Nokia Lumia 525 este unul dintre smartphone-urile foarte populare cu Windows Phone, dar având în vedere că a fost lansat în urmă cu aproximativ 3 ani, poate fi considerat ca fiind și foarte vechi. Pe de altă parte, dacă aveți unul prin casă și aveți chef de câteva experimente, ar fi păcat să nu încercați și voi să instalați Android pe el. Poate, în acest fel, veți ajunge din nou să fiți încântați de achiziția sa.

Efortul din spatele acestei portări a fost făcut de către banmeifyouwant, un utilizator de bază – Senior Member al forumului XDA Developers. După lupte seculare și multiple tentative, acesta a atins performanța de a rula Android 6.0.1 Marshmallow pe bătrânul Nokia Lumia 525, iar rezultatul experimentului poate fi vizionat în detaliu în clipul de mai sus.

Între timp, același banmeifyouwant a mai postat câteva clipuri detaliind experiența de utilizare, dar un lucru este sigur, nu a fost deloc simplu să ajungă aici. Ca urmare, dacă vreți să inițiați o tentativă similară, ar fi bine să vă încârcați cu un pic de răbdare și să acceptați că s-ar putea să nu funcționeze toate foarte lin de la început.

Marea problemă este că deși cea mai mare parte a experienței rulării Android pe Lumia 525 a fost imortalizată, telefonul efectiv a murit. Din acest motiv, deși a existant intenția realizării unui sistem foarte prietenos de instalare pentru amatori, se pare că va mai dura, până când același banmeifyouwant va reuși să pună mâna pe un nou telefon la fel, fie nou, fie în stare foarte bună. ,,Planul original a fost lansarea unui installer și urcarea online a codului sursă weekendul viitor. DAR! Memoria EMMC a telefonului meu Lumia 525 a murit. Acesta ar putea fi motivul unor întârzieri, deoarece trebuie să cumpăr un nou 525 pentru dezvoltare și este greu de găsit aici.

Pentru mai multe detalii despre acest proiect, puteți accesa pagina XDA Developers dedicată efortului din spate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele