16 mai 2016 | 06:48

Puterea Facebook: cum a ajuns un șef de poliție să se amendeze singur

ENTERTAINMENT
Puterea Facebook: cum a ajuns un șef de poliție să se amendeze singur

După ce a fost postată imaginea de mai jos pe Facebook și aceasta a devenit virală, comandantul poliției dintr-o localiate americană s-a amendat singur.

Facebook este o rețea socială ce poate fi folosită în foarte multe moduri. Cea mai interesantă utilitate ar putea fi însă popularizarea unor ilegalități. Cineva poate imortaliza un moment în care se petrece un eveniment ilegal și, în funcție de situație, după ce imaginea sau filmul respectiv au ajuns pe Facebook, autorii pot fi penalizați.

Trecând peste multiplele pagini de Facebook dedicate responsabilizării polițiștilor, nimeni nu cred că se aștepta ca o postare pe rețeaua socială să devină atât de populară încât să convingă un polițist să-și dea singur amendă. Cu toate acestea, exact acest fenomen s-a petrecut zilele trecute în Groveland, Statele Unite ale Americii.

Totul a pornit de la o fotografie postată de David Bires, un detectiv.

În imaginea de mai jos puteți vedea mașina căpitanului poliției din localitate – Melvin Tennyson. Aceasta este parcată pe trotuar, un gest care este ilegal și în România, nu doar în Statele Unite.

Pentru că parcarea unei mașini în mod ilegal se pedepsește cu amendă de 40 de dolari, Bires a sperat ca prin gestul să oblige oficialul poliției din localitate să plătească amendă. ,,Amenzi de 40 de dolari sunt eliberate [când blochezi trotuarul], dar când șeful poliției face acest gest este ok? Partajați această postare.

În foarte multe alte situații, gestul respectiv ar fi trecut neobservat, dar în Groveland, un agent de poliție i-a adus la cunoștință comandantului din localitate situația online, iar acesta nu a negat sub nici o formă evenimentul. Tennyson nu a contestat autenticitatea imaginii și a plătit amenda ca orice alt cetățean responsabil. Mai mult decât atât, chitanța aferentă plății a ajuns și ea pe Facebook. Sunt doar curios doar dacă întregul flux de evenimente s-ar fi desfășurat într-o manieră similară în România.

facebook-police-chief

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele