02 apr. 2016 | 14:44

Cortana va putea afișa notificări de Android pe PC

ACTUALITATE
Cortana va putea afișa notificări de Android pe PC

Cortana, asistentul personal al celor de la Microsoft va putea livra notificările de pe dispozitivele Android pe PC.

Compania din Redmond se pare ca ne pregătește o surpriză importantă în ceea ce privește asistentul său personal. Dacă este să dăm crezare unor informații oferite de către cei de la Android Authority, Microsoft lucrează în prezent la un centru de notificări în cloud cu ajutorul căruia Cortana va putea livra notificări Android pe orice PC dotat cu Windows 10. Mesaje, apeluri pierdute și orice fel de notificări vor fi afișate direct pe PC și veți putea răspunde de acolo.

Vestea cea mare se pare că a apărut la Build 2016, însă sistemul acesta se va dresa doar dispozitivelor cu Windows 10 Mobile și Android, întrucât notificările iOS ar fi fost inaccesibile. Odată pornit, sistemul se pare că vă va permite să și eliminați notificările de pe PC, fără a mai fi nevoiți să folosiți telefonul. Desigur, în cazul în care folosiți Android veți fi nevoiți să vă instalați Cortana.

Software-ul  a fost lansată în urmă cu ceva vreme atât pe iOS cât și pe Android, însă din cauza unor probleme între Microsoft și celelalte companii, utilizatorii acestor două sisteme de operare nu se vor putea folosi de comanda ”Hey Cortana”. Altă platformă pe care Cortana va debuta este Xbox One, însă există deja anumite metode prin care vă puteți folosi de asistentul personal în cazul în care aveți consola celor de la Microsoft.