14 dec. 2016 | 11:31

Corsair își lansează cele mai rapide SSD-uri de până acum

ACTUALITATE
Corsair își lansează cele mai rapide SSD-uri de până acum

Producătorul de componente pentru calculatoare, Corsair, a anunțat o nouă serie de SSD-uri, ce promit performanțe de top.

Corsair a creat o serie nouă de SSD-uri care vin cu performanțe sporite față de generațiile precedente, dar care se bazează, totuși, pe un design de dimensiuni mai reduse decât unitățile de stocare clasice.

Noile SSD-ul de la Corsair fac parte din linia Force Series Mp500 și, conform companiei, sunt cele mai rapide pe care aceștia le-au produs până acum. Producătorul adaugă și un mic detaliu pentru a-și susține afirmația, arătând că noile medii de stocare oferă viteze de citire și de scriere de 5 ori mai mare decât SSD-urile clasice ce se folosesc de tehnologia SATA 6Gb/s, arată digitaltrends.com.

Noile solid state drive-uri create de Corsair fac parte din categoria popularelor M.2 2280, din punct de vedere al dimensiunilor, având în vedere că măsoară 22mm x 80mm. În plus, Corsair oferaă aceste SSD-uri în trei variante diferite de stocare, de 120GB, de 240GB și de 480GB.

Testele efectuate de Corsair arată că Force Series sunt capabile să ajungă la viteze de citire de până la 3.000MB/s; vitezele de scriere nu se lasă mai prejos, ajungând până la 2.400MB/s. Astfel, noile unități de stocare au capacitatea să rivalizeze cu cele mai noi produse de pe piață.

Firește, aceste valori vor fi diferite atunci când instalați SSD-ul în calculator, așa cum se întâmplă cu mai toate unitățile de stocare de acest fel. Corsair afirmă despre noile solid state drive-uri că nu sunt doar cele mai rapide, dar și cele mai fiabile pe care le-au produs până acum. Noile tehnologii introduse previn pierderea de date în cazul unor evenimente precum căderile de tensiune, când PC-ul poate avea probleme.

Noile Corsair Force Series MP500 sunt compatibile cu Toolbox-ul creat pentru unitățile de stocare mai vechi. Astfel, poți monitoriza unitatea întotdeauna, pentru a ști dacă există probleme cu aceasta. Noile SSD-uri sunt compatibile cu Windows, MacOS și Linux, fără să aibă nevoie de drivere adiționale.