03 dec. 2016 | 11:04

Compania aeriană care vrea ca zborurile sale să fie gratuite

ACTUALITATE
Compania aeriană care vrea ca zborurile sale să fie gratuite

CEO-ul unei importante companii aeriene a făcut de curând o declarație extrem de interesantă.

Una dintre cele mai importante companii aeriene din Europa ar putea efectua o serie e schimbări majore pe parcursul anilor următor.

Conform celor de la Interesting Engineering, Michael O’Leary, CEO-ul Ryanair a declarat de curând că își dorește ca unele dintre cursele efectuate de compania sa în Europa să fie gratuite.

Din câte se pare, totul depinde de veniturile încasate de companie în cadrul colaborării cu diverse aeroporturi, prin care entitățile împart veniturile.

În ziua de azi, Ryanair are deja zboruri extrem de ieftine, însă oficialii vor să ducă lucrurile și mai departe. Discursul lui O’Leary a fost efectuat în cadrul unei conferințe organizate recent de către Asociația Operatorilor de Aeroporturi în Londra.

O’Leary a declarat că acele curse gratuite ar putea viza mai multe aeroporturi din Europa, în cazul în care administratorii acestora ar putea să achite anumite taxe.

Acest pas important ar urma să fie efectuat pe parcursul următorului deceniu.

”În viitor, provocarea pentru noi va fi menținerea prețurilor la un nivel scăzut. În viziunea mea, în următorii zece ani, tarifele Ryanair vor fi eliminate, caz în care zborurile vor fi line, iar noi vom câștiga bani grație faptului că vom împărți veniturile generate de aeroporturi cu administratorii acestora”, a declarat CEO-ul Ryanair. Mai exact, toți banii cheltuiți de oameni pe aeroporturi ar urma să fie împărțiți între conducere și Ryanair.

De asemenea, șeful liniei aeriene a menționat că se așteaptă ca Ryanair să transporte în jur de 119 milioane de pasageri pe parcursul anului 2017, numărul acestora putând ajunge la 200 de milioane până în 2024. O’Leary a menționat că politica nu va fi aplicată pe aeroporturi uriașe, precum Heathrow, ci pe unele de dimensiuni mai mici, care vor să crească numărul de călători. În 2017, Ryanair ar putea reduce prețurile biletelor cu până la 15%.