iRaportul: Cinci lucruri pe care să le faci cu un telefon cu Windows ca să nu simți că ai dat banii de pomană

ENTERTAINMENT
iRaportul: Cinci lucruri pe care să le faci cu un telefon cu Windows ca să nu simți că ai dat banii de pomană
31 mai 2016 | 15:31

Colegul Palade a scris, săptămâna trecută, un articol despre cum Windows Phone moare și el abia așteaptă să arunce prima lopată de țărână peste el. Știți ce s-a întâmplat? 

Nu mare lucru. Da, știu, vă așteptați la altceva. Adevărul e că Palade avea dreptate și, în afară de vreo patru mușterii, nu s-a găsit nimeni să zică că Windows Phone (care mai nou se numește Windows Mobile) chiar are un viitor sau vreo utilitate în prezent.

Așa că am stat eu și m-am gândit ce ar putea face cei patru mușterii cu un astfel dispozitiv și de ce ți-ai lua și tu smartphone cu Windows, în cazul în care cele 30 de grade de afară ți-au afectat raționamentul.

[related]

1. Windows Mobile îți dă un scop în viață și o ocupație constantă. Nu știu despre voi, dar eu îmi petrec mult timp gândindu-mă care ar putea fi scopul meu pe această planetă. Uneori cred că trăiesc doar pentru a-i supăra pe alții cu articolele mele, dar apoi primesc prea multe like-uri și încep să îmi pierd încrederea în mine. Eh, m-am abătut de la subiect.

Ideea că e greu să-ți găsești menirea și scopul în viață, dar Windows Mobile te poate ajuta cu asta, cel puțin pentru o perioadă. Odată ce ai cumpărat un astfel de dispozitiv, îți vei dedica tot timpul pentru a-i convinge pe alții că merită. Vei intra pe forumuri și te vei certa cu posesorii de Android. Vei intra în articole de pe Playtech și vei spune că Windows e mult mai stabil decât iOS. Unii te vor face ”hater”, alții te vor face ”trol”, dar în încercarea ta de a-ți justifica achiziția, tu uiți că ai primit ceva mult mai important decât un smartphone (care nu prea e smart): ai primit un loc bine definit pe această lume. Bravo, te invidiez profund!

2. Windows Mobile te poate transforma instant în hipster. Presa vorbește mai mult despre hipsteri decât despre prostiile spuse de Buzdugan și Morar la radio. Până acum, i-ai văzut, i-ai studiat și i-ai invidiat în secret. Dacă mereu ți-ai dorit să li te alături și să te arate lumea cu degetul pe stradă pentru cât de cool ești, dar nu știi de unde să începi această transformare, îți spunem noi: ia-ți un telefon cu Windows.

În felul ăsta, nu va trebui să te faci vegan, să porți numai haine făcute de designeri independenți și nici să îți umpli casa cu artă abstractă făcută din gunoaie reciclate. Stai liniștit, nici gusturile muzicale nu trebuie să le schimbi. În momentul în care îți cumperi un smartphone cu Windows Mobile, lumea va începe să te întrebe dacă l-ai cumpărat în glumă. Tot ce trebuie să faci atunci e să zici că da, că ți l-ai luat de dragul ironiei. Până și hipsterii care folosesc telefoane cu clăpiță te vor invidia, pentru că telefoanele lor au autonomie de o săptămână, chiar dacă fac exact aceleași lucruri ca și al tău: dau SMS-uri și apeluri.

3. Un smartphone cu Windows îți ține ferestrele și ușile deschise. Având în vedere că oamenii nu prea mai dau telefoane sau SMS-uri, ai să constați că, majoritatea timpului, Lumia-ul tău este o cărămidă din plastic lipsită de viață. La urma urmei, un smartphone fără aplicații nu e tocmai smartphone, așa că i-am găsit un scop mai pe măsura lui: opritor de uși.

Pur și simplu îl proptești în pragul ușii sau îl pui pe marginea geamului și nu mai trebuie să te îngrijorezi că ți e va închide curentul. În plus, dacă vrei să eviți să le spui prietenilor sau rudelor de ce ți-ai pune telefonul pe post de opritor, setează ca imagine de blocare o poză cu Hodor, din Game of Thrones. Îmi cer scuze dacă nu ai prins această glumă, am uitat că aplicația HBO Go pentru Windows Mobile nu funcționează de nicio culoare și că probabil nu ești la curent cu Urzeala Tronurilor.

4. Telefonul cu Windows poate fi prietenul cel mai bun al animalului tău de companie. Atunci când nu îl folosești pe post de opritor pentru uși, îți poți face animalul de companie mult mai fericit. Dacă ai un cățel, poți folosi telefonul pe post de jucărie de ros (trebuie să recunosc, policarbonatul ăla e tare rezistent) sau pe post de frisbee. Iar dacă ai o pisică, leagă telefonul cu o ață și târâie-l prin casă. Pisica ta va reacționa la fel ca atunci când te joci cu laserul, mai ales că telefoanele Lumia au acele culori aprinse și ”moderne”.

5. Un gadget Lumia  îți poate salva viața în caz de situații catastrofale. Dacă tot am vorbit despre culorile ”moderne” (a se citi: ”turbate”) ale telefoanelor cu Windows, te poți considera norocos dacă ai un asemenea dispozitiv. Imaginează-ți, în caz de cutremur, cât de ușor sare în evidență o bucată de plastic fluorescent printre dărămături.

Sau dacă te lasă bateria de la mașină pe Transfăgărășan în toiul nopții, poți folosi carcasa telefonului ca pe o vestă reflectorizantă, ca să fii văzut mai ușor de trecători.

Disclaimer: iRaportul lui Titus A. Technicus este o rubrică pamflet care tratează actualitatea pieței tech într-o notă umoristică. Fiecare articol al acestei rubrici trebuie tratat ca atare. La fel cum prostul nu le știe, dar le nimerește, nici Titus A. Technicus nu le gândește, dar le potrivește.