24 oct. 2016 | 07:44

Chinezii au făcut un gadget precum Nintendo Switch acum un an

ACTUALITATE
Chinezii au făcut un gadget precum Nintendo Switch acum un an

După o lungă perioadă de zvonuri, speculații și patente, a fost anunțat oficial noul Nintendo Switch. Se pare însă că nu este un produs atât de original pe cât ați credere.

La finalul săptămânii trecute, cei de la Nintendo au organizat o conferință foarte importantă pentru japonezi. Era vorba de lansarea noii lor console de gaming – Nintendo Switch. Din multe puncte de vedere, acesta este un dispozitiv revoluționar, al cărui creier vine sub forma unei tablete. Respectivul gadget poate fi andocat, în cazul în care doriți să vă jucați pe televizor sau poate fi transformat într-o consolă portabilă. Dacă optați pentru cea de a doua opțiune, trebuie să-i glisați pe laterale cele două controllere incluse.

Dintr-un punct de vedere, varianta mobilă de Nintendo Switch are câteva particularități în comun cu controllerul de Nintendo Wii U. Acela era însă realizat dintr-o singură bucată. Dacă vreți să găsiți o referință directă pentru tableta cu controllere glisante, este suficient să vă uitați la gadgetul din imaginea de mai sus. Acesta din urmă poartă numele de Morpheus X300 și este o unealtă de gaming destul de atrăgătoare. Singura sa limitare este faptul că rulează Android și nu are performanța consolei Switch.

De această dată însă, nu vorbim de specificații, ci de un design ce a fost promovat ca fiind revoluționar și, din păcate, nu prea este. Chiar și dacă nu vine la pachet cu un dock precum cel oferit cu fiecare Nintendo Switch, Morpheus X300 poate fi totuși conectat cu ușurință la TV pentru o sesiune de gaming pe ecran mare.

Partea tristă este că sunt șanse infime spre inexistente ca Nintendo să fi copiat designul produsului realizat de Aikun. Din păcate, faptul că respectivul gadget există, iar similaritățile au fost deja mediatizate, nu ajută campania de promovare a unei console de gaming ce urmează să ajungă în magazine abia în luna martie a anului viitor.

nintendo-switch-nx_hardware

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele